Procesiunile de Bobotează din mai multe orașe, anulate

Data actualizării: Data publicării:
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Foto: Arhivă Digi24

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat anularea procesiunii religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, programată a avea loc vineri în jurul orei 11:30, în Portul Tomis, scrie Agerpres.

Bobotează-Tomis

ACTUALIZARE 11:40 - Procesiunile religioase de Bobotează care urmau să se desfăşoare vineri în Constanţa, Tulcea şi Buzău au fost anulate, din cauza viscolului, însă în municipiul de la malul mării se va ţine totuşi ceremonia din Portul Constanţa, în timpul căreia IPS Teodosie va arunca trei cruci în apă pentru a fi recuperate de către scafandri.


 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că din cauza condițiilor meteorologice s-a decis anularea tradiționalei procesiuni religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, ce urma să se țină în Portul Tomis.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a înghețat până și Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioșilor, în cursul procesiunii de Bobotează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri