Coșmar petrecut într-o săptămână, sub ochii locatarilor: Pereții caselor crapă de la o zi la alta. Autoritățile se învinuiesc reciproc

Data publicării:
infiltratii braila case crapate
Un bărbat bagă mâna prin crăpătura largă apărută în peretele casei Foto: captură TV

Mai multe familii din Brăila au ajuns în pragul disperării după ce pereţii caselor au început să surpe. Oamenii spun că pe strada pe care locuiesc s-au făcut lucrări de reabilitare de mântuială. Mai mult, periodic se sparge câte o conductă de apă, iar tot ce se scurge se infiltreaza în sol.

Un bărbat bagă de-a dreptul mâna prin peretele exterior al casei, printr-o crăpătură mare: „Intră mâna pe partea ailaltă, în cameră. Deci, e dezastru, s-a crăpat de tot, într-o săptămână. S-a dus”, explică el.

Mărturisește că îi e teamă să mai locuiască aici, dar, pe de altă parte, nu are unde să se ducă. „Stau în spate, într-o magazie mai mică și cu asta basta!” - spune bărbatul. 

- Uitați ce s-a întâmplat! ne arată și o femeie.

- Se vede afară prin crăpături!

- Se vede, se vede, îmi este frică, dacă mă apropii mai tare de crăpătură, se poate prăbuşi peretele, aici nu mai este casă de locuit, spune femeia.

Necazul oamenilor de pe strada Reşiţa din municipiul Brăila a început în urmă cu o săptămână. Atunci s-a spart o conductă de apă pe stradă principală, iar din acel moment pământul şi pereţii caselor se crapă de la o zi la alta.

Situația este foarte gravă, podeaua s-a lăsat cu mai bine de 10 cm, iar la cea mai mică atingere tencuiala de pe pereţi se prăbuşeşte.

- Am pus un stâlp să proptesc plafonul, dormind pe pat a căzut peste mine, povestește o femeie, care are o rană în frunte de pe urma acestui incident.

- Aveţi lacrimi în ochi?

- Normal, mai ales că sunt singură şi trebuie să renovez singură toate astea.

Disperaţi, oamenii au sunat la Compania de Utilitate Publică. O echipă s-a deplasat în cartier abia când văzut că sunt avarii la conducta de apă.

„A zis că ei nu sunt de vină, sunt de vină aceia cu drumurile care au râcâit aici strada (...) Au zis că au trecut mașini grele pe aici și de aceea, dar mașina a trecut aici, pe partea asta, dar pe partea asta sunt canalizările, n-avea cum să treacă mașina peste canalizări și să spargă țeava”, explică localnicii.

Conducerea companiei recunoaşte că au avut loc mai multe avarii, însă spune că nu din această cauză casele oamenilor sunt afectate şi dă vină pe cei care au făcut lucrări de modernizare a străzii.

„ Acolo a fost un constructor care a părăsit lucrarea de acum doi ani, a săpat și a lăsat lucarea, au dat faliment, nu știu ce a făcut şi toată apa meteorică s-a dus în pământ, mi-a afectat și mie rețeaua de apă. Chiar mă gândesc să-l dau în judecată, că mi-a lăsat conducta neacoperită”, spune Silviu Mangiurea, directorul Companiei de Utilități Publice din Brăila.

Și chiar în timp ce echipa Digi24 filma la faţa locului, a avut loc o altă avarie la conducta de apă. Tot şanţul săpat de muncitori dimineaţă s-a umplut din nou, cu apă.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri