Cum comentează premierul Ludovic Orban situația de sâmbătă seara din parcul Herăstrău

Data actualizării: Data publicării:
tearasa herastrau
Foto: captură TV

Situaţii precum cea din Parcul Herăstrău, unde în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au adunat numeroşi tineri în apropierea a două terase care au vândut în regim „take away”, pot fi prevenite printr-o mobilizare a forţelor de ordine, inclusiv a reprezentanţilor autorităţilor locale, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.

„Parcurile în Bucureşti sunt fie în subordinea Primăria Capitalei, fie în subordinea primăriilor de sector. Ceea ce se întâmplă în parcuri este în egală măsură şi răspunderea noastră, dar şi răspunderea autorităţilor locale. În ceea ce ne priveşte, am dispus măsuri cu toate autorităţile care sunt implicate, inclusiv cu ANSVSA, care la ora actuală este în control la terasele care au vândut în sistem take away şi care, în acelaşi timp, au şi pus muzică. De asemenea, am dispus concentrarea unor efective care să permită respectarea legii”, a arătat Ludovic Orban, la finalul unei şedinţe de lucru a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban a anunțat că deocamdată toate terasele rămân închise.

Comentând imaginile din Herăstrău, Ludovic Orban a spus că distanţarea fizică ține de responsabilitatea fiecărui om în parte şi a recunoscut că este foarte complicat ca echipele de ordine să verifice în fiecare caz în parte în ce măsură sunt respectate regulile stabilite.

„În mare măsură, respectarea distanţei fizice sanitare, de protecţie sanitară, este un lucru care depinde de fiecare cetăţean în parte. Gândiţi-vă că efectivele poliţiei nu pot să păzească milioane de oameni care sunt în spaţii publice”, a spus premierul, cerând din nou cetățenilor să respecte regulile recomandate de medici și de autorități.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, declara duminică pentru Agerpres că a suspendat autorizaţiile de funcţionare pentru terase în cazul celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău, unde numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Citiți și:  Ce spune ministrul Sănătății despre petrecerea din Parcul Herăstrău

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri