Cum s-au distrat românii în ultima zi din vacanța de sărbători

Data publicării:
02012013 20schi-41655

Turiștii au ieșit pe pârtie încă de dimineață pentru a mai prinde câteva ore de schi. Alții au preferat să facă o ultimă plimbare cu telecabina. Promit, însă, că se vor întoarce pe pârtii în week-end-urile următoare.

Alții, ceva mai norocoși, abia de astăzi își încep vacanța. Imediat după ce s-au cazat, au și ieșit pe pârtie.

Nu doar statiunile de pe Valea Prahovei au fost pline de Sărbători. Aglomerație mare a fost și pe Muntele Semenic din Caraș Severin. Peste o mie turişti și-au petrecut ultima zi liberă pe pârtii, mai ales la săniuş, însă aglomeraţia i-a încântat în primul rând pe comercianţi.

Hotelierii nu vor avea parte de un respiro după valul de turiști de Revelion. În zilele următoare, sunt așteptați sute de ruși și ucraineni care vor sărbători Crăciunul, iar apoi Anul Nou, potrivit tradiției ortodoxe pe rit vechi.

De la masă, la piscină

De pe pârtii şi de la mesele pline cu mâncare, unii turişti de pe Valea Prahovei au fugit în apă. Peste două mii de oameni s-au relaxat astăzi la parcul acvatic de la Braşov. Piscinele, saunele şi jacuzzi-urile au fost pline toată ziua. La fel şi restaurantul din complex. O zi petrecută în complex costă, în medie, 100 de lei.

Peste 2.000 de oameni au venit astăzi la piscină pentru a se bucura de ultima zi de relaxare înainte să se întoarcă la serviciu.

Chiar dacă afară sunt multe grade sub zero, la Aqua Park este vara adevarată. Cam 30 de grade Celsius în aer, iar apa din bazine are între 26 şi 30 de grade. O zi de relaxare la un centru SPA costă 55 de lei, iar cei care vor să stea mai putin, pot alege pachete de două sau trei ore.

Preţul biletului de intrare include accesul la saună, piscină, bazin olimpic, jacuzzi şi tobogane. Cei care vor să iasă bronzaţi din sărbători și extrem de ralaxați, au la dispoziție saloane de masaj sau de bronzare.

Plimbare sub soarele de ianuarie

A fost soare toată ziua la malul mării, iar faleza din Constanţa a fost plină. Turiştii şi-au petrecut ultima zi din vacanţa de sărbători la plimbare, încântaţi că se pot bucura de briza mării şi în plină iarnă.

Faleza Cazinoului din Constanţa a fost, astăzi, locul preferat de promenadă pentru turiştii de la mare. Îmbrăcaţi lejer, oamenii s-au bucurat de soarele călduţ de ianuarie.

Au fost 7 grade Celsius la malul mării, aşa că cei mai mulţi au renunţat la fulare şi la mănuşi.

În următoarele două zile temperaturile rămân plăcute, dar cu cât ne apropiem de Bobotează, vremea se va răci. Duminică gerul va pune din nou stăpânire pe Transilvania şi Moldova. Soarele, însă nu va mai fi la fel de darnic şi va începe să ningă slab în nordul ţării şi la munte.

La plimbare prin magazine

Dacă ieri au căutat distracţiile din mall-uri, astăzi românii au dat şi o tură prin magazinele de haine. Marile centre comerciale s-au deschis astăzi, iar amatori de cumpărături sau de plimbare prin magazine s-au găsit încă de dimineaţă. Unii au profitat de ziua liberă ca să îşi facă o idee asupra produselor pe care le vor căuta în perioada reducerilor.

Febra cadourilor a trecut, dar parcă bucureştenii nu se mai satură de cumpărături. Românii au profitat din plin de ultima zi liberă de Sărbători şi au venit la cumpărături, mai ales că sunt deja şi reduceri la haine şi accesorii. La prânz, magazinele s-au umplut.

Pentru mişcare, sute de bucureşteni au preferat mall-ul. Nu au cheltuit banii numai pe haine, ci și pe distracţie.

Mulţi au mers în recunoaştere prin magazine pentru perioada de reduceri mari care urmează la îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri