Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara

Data publicării:
placa cu denumirea curtea de apel bucuresti
Curtea de Apel București Foto: Agerpres

Curtea de Apel București a anulat, vineri, ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a reacționat la această decizie și a transmis că ordinul DSU “a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU”.

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU.

Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor. Timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local decizia nedreaptă și ilegală.

Nu-mi rămâne decât să vă încurajez să respectați cu sfințenie regulile, cu speranța ca, prin efortul comunității, rata de infectare să scadă natural și să ieșim cât mai repede din carantină”, arată mesajul lui Alin Nica de pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Timișoara este însă, de miercuri, în carantină, după ce această măsură a fost prelungită pentru 7 zile, după votul în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Carantina în Timișoara a fost respinsă prin vot, în CSSU Timiș, sâmbătă, iar cu câteva ore înainte de a expira măsura, CNCCI a anunțat că se prelungește cu trei zile. Au urmat reacții vehemente ale autorităților locale.

Citește și: Dominic Fritz: Carantina continuă în localităţile din Timiș cu primari USR-PLUS şi PSD dar a fost ridicată în cele cu primari PNL

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, declarase, luni, că ordinul şefului DSU era unul „abuziv” şi analiza posibilitatea atacării lui în instanţă.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a spus că măsura carantinei este necesară și a adăugat că nu vrea să existe un război pe această temă între autoritățile locale și București.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri