De ce a fost plasat în carantină arhiepscopul Tomisului, Teodosie

Andreea Georgescu Data publicării:
arhiepiscopul tomisului oficiaza o slujba impreuna cu alti preoti
ÎPS Teodosie a participat luni la o slujbă la catedrala din Constanța, luni, 24 ianuarie 2022 Foto: captură video YouTube Radio Dobrogea

Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, a fost amendat de trei ori de poliție pentru că a încălcat carantina COVID-19. Informații obținute de Digi24 arată că înaltul prelat s-a întors din străinătate săptămâna trecută, fără un test negativ sau certificat de vaccinare, așa că a fost plasat în carantină 10 zile. El ar fi cerut chiar o derogare de la măsură, ceea ce contrazice punctul de vedere oficial al Arhiepiscopiei, care susține că decizia de plasare în carantină i-ar fi fost comunicată oficial abia azi. 

Decizia de plasare în carantină a ÎPS Teodosie a fost luată de DSP București săptămâna trecută, în data de 20 de ianuarie, atunci când înaltul prelat a revenit din străinătate cu un avion, pe aeroportul Otopeni. Informațiile Digi24 arată că i s-a comunicat cel puțin verbal decizia de plasare în carantină, având în vedere că nu avea un test COVID negativ și nici nu avea un certificat care să ateste parcurgerea unei schimbe complete de vaccinare.

În ciuda acestei decizii, polițiștii l-au surprins în diverse ipostaze în spațiul public, pe parcursul zilei de luni, 24 ianuarie. Este vorba despre o slujbă de liturghie oficiată de ÎPS Teodosie la catedrala din Constanța împreună cu mai mulți preoți. Niciunul dintre prelați nu a purtat mască de protecție. Al doilea eveniment la care a participat s-a petrecut în spațiu public deschis, pe faleză, un eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor. Nici acolo Înalt Preasfințitul nu a purtat mască de potecție. A făcut-o, însă, la al treilea eveniment, care a avut loc la Centrul Eparhial Tomis, un spațiu închis.

Ulterior, Arhiepiscopia a emis un punct de vedere în care susține că ÎPS Teodosie nu știa că trebuie să respecte obligația de a sta în carantină, deoarece i s-a comunicat pe e-mailul personal decizia DSP București abia în jurul prânzului și a văzut e-mailul abia în jurul orei 15:00, după al treilea eveniment la care participase.

Pe de altă parte, informațiile Digi24 arată că ÎPS Teodosie a făcut chiar și o cerere de derogare de la carantină, semn că știa cu singuranță că are obligația de a sta 10 zile izolat de comunitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri