Dragnea: Un grup organizat vrea să-i pedepsească pe bucureșteni

Data actualizării: Data publicării:
dragnea conferinta de presa

Primăria Capitalei ar trebui să-şi plătească datoriile către ELCEN pentru ca bucureştenii să nu rămână făra apă caldă, spune şeful companiei, care s-a dus azi la o întâlnire cu Liviu Dragnea. Directorul ELCEN a declarat că s-ar mulţumi şi cu o parte din datoria de 259 de milioane de lei, dacă primeşte restul eşalonat.

 

Şeful ELCEN a fost chemat la PSD după ce a anunţat că 40% dintre locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă, pentru că RADET nu-şi plăteşte datoriile. Social-democraţii l-au acuzat pe Marcel Nicolaescu că face jocul liberalilor care vor să îi pedepsească pe bucureşteni pentru că au votat cu PSD.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „În opinia mea se poate discuta de constituirea unui grup organizat. O rezolvare firească ar fi ca Cioloş să-i cheme pe ministrul de resort, inclusiv pe vedeta de la ELCEN şi să aibă o discuţie cu dumnealor”.

Liberalii îl somează pe primarul social-democrat al Capitalei să plătească urgent datoria: „Nimeni nu vrea să se răzbune pe bucureșteni (...). Problema domnului Dragnea este că nu are niciun răspuns clar de dat pentru lipsa de competență a primarului Firea care trebuie să facă un singur lucru: să plătească datoria de 259 de milioane de lei către RADET și ELCEN.”

La sediul PSD, şeful ELCEN i-a transmis lui Liviu Dragnea că e dispus să accepte şi o plată eşalonată a datoriei de 259 de milioane de lei, dar vrea ca o parte din bani să fie daţi până la sfârşitul lunii.

Marcel Nicolaescu: „I-am spus şi domnului preşedinte Dragnea - nu ne trebuie suma dintr-o dată , dar în tranşe să avem şi noi posibilitatea ca să asigurăm plata la toţi furnizorii câte puţin şi să relaxăm această situaţie tensionată care este cu ei”.

ELCEN anunţase că aproape jumătate din Bucureşti rămâne fără apă caldă. Afectaţi sunt locuitorii din cartierele Drumul Taberei, Militari, Crângaşi, dar şi o parte dintre cei care locuiesc în zona centrală.

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a anunțat marți că, într-o ședință comună cu reprezentanții Distrigaz, s-a decis „limitarea debitului de gaz natural către ELCEN din cauza neachitării serviciului de distribuţie”.

Aproape 600.000 de bucureșteni ar fi afectați de decizia de nefurnizare a apei calde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri