Video Întrebările la care trebuie să răspundă autoritățile cu privire la tragedia de la Caracal

Data actualizării: Data publicării:
alexandra-macesanu facebook (2)
Foto: arhivă personală a Alexandrei Măceșanu/ Facebook

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, susţine că a luat toate măsurile care se impun în cazul revoltător de la Caracal. Alături el s-a aflat șeful Poliției Române, Ioan Buda, care a făcut și el declarații. Le puteți urmări în clipul de mai jos. Şeful Poliţiei Române şi cel de la Poliţia Olt au fost destituiţi vineri seară.

La fel de incoerentă ca declarațiile de mai sus a fost și intervenția de la Caracal. „De ce?” E întrebarea care a ajuns să fie pusă obsesiv de toți românii care au auzit de evenimentele care s-au petrecut în orășelul din Olt.

  • De ce durează 19 ore ca poliția să ajungă la adresa de la care o fata de 15 ani, disperată, striga după ajutor, în condițiile în care aceasta a descris locuința în care era sechestrată?
  • De ce procurorul de caz a așteptat un mandat de la judecător, iar apoi să vină ora 6 dimineața pentru a descinde la adresă?
  • De ce STS nu are nici acum aparatura necesară pentru a localiza apelurile la 112?
  • De ce au trecut trei luni și anchetatorii nu au mișcat un deget în cazul unei alte fete, care, se pare că ar fi și ea victima suspectului?

Sâmbătă dimineață, principalul suspect, Gheorghe Dincă, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Craiova, care au preluat ancheta de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

El urmează să fie adus în fața unor judecători, care vor decide dacă îl vor aresta pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, suspectul nu și-a recunoscut faptele la audierile de la DIICOT. Bărbatul este bănuit de săvârșirea, în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri