Locuitorii din Giurgiu ar putea rămâne fără căldură. Primarul face apel la Guvern: N-aș vrea să ne considerăm refugiați în propria țară

Data publicării:
calorifer-profimedia-0637835936
Primăria din Giurgiu nu mai are bani pentru agentul termic iar locuitorii orașului ar putea rămâne de marți fără căldură. Foto: Profimedia Images

De marți, locuitorii din Giurgiu ar putea rămâne fără căldură. Primarul orașului, Adrian Anghelescu, cere ajutor de la guvern și spune că nu mai are fonduri pentru a subvenționa încălzirea. Singurele clădiri care vor mai primi agent termic sunt Spitalul Județean și instituțiile sociale. Edilul a explicat că pentru ultimele două luni a alocat pentru subvenționarea căldurii 16 milioane de lei, comparativ cu 5 milioane și jumătate, cât a cheltuit pentru toată perioada sezonului rece în 2021.

Adrian Anghelescu, primar Giurgiu: „Eu am epuizat toate resursele, inclusiv toate veniturile pe care le avem la Direcția Taxe și Impozite.

Parcursul pe care l-am avut, mi-am asigurat fondurile necesare la aproximativ 20 de euro, respectiv 1 milion de lei vechi cat era MWh. Nimeni nu se aștepta să ne ducem cu scumpirile de cinci ori. Nu mai vorbesc de energia electrică. Într-un oraș sărac unde majoritatea angajaților au salarii sub 2.000 de lei net, nu aș vrea să ne considerăm refugiați în propria țară.

N-aș putea niciodată să cer unor locuitori din Giurgiu sau unei familii cu un apartament cu două camere, actualmente cu o subvenție de 75%, în loc de 5 milioane lei vechi pe lună să plătească 20 de milioane. Chiar dacă aș face acest lucru, oricum acele familii nu ar avea bani să plătească, lucru care ne-ar aduce tot în acest blocaj pentru că mi-ar fi necesari bani în avans pentru achiziția de gaz”.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Într-un răspuns primit de Digi24, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că în momentul de față există o echipă la Guvern, care este în dialog permanent cu autoritățile din Giurgiu și se va evalua problema de acolo pentru a găsi un pachet de soluții necesare pentru a ajuta orașul.

Din informațiilor Digi24, în zilele următoare vor avea loc discuții în Guvern cu reprezentanții asociației și cu cei ai Executivului pentru a putea găsi soluții să plătească în continuare agentul termic. Cel mai probabil, săptămâna următoare va avea loc și o discuție în Guvern și cu primarul din Giurgiu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri