Mașini de poliție fără cauciucuri de iarnă. Polițiștii stau cu orele la coadă la vulcanizări

Data publicării:
vulcanizare4

Multe dintre maşinile Poliţiei locale şi ale IPJ Iaşi încalcă legea. Deşi este luna noiembrie şi a nins deja, vehiculele nu au cauciucuri de iarnă. Reprezentanţii celor două instituţii spun că de vină ar fi aglomeraţia de la service-urile auto.

În Iași ninge de câteva zile, dar, chiar şi aşa, nu toate mașinile de poliție sunt echipate corespunzător. Polițiștii sunt acum nevoiți să stea la coadă la vulcanizări, printre şoferii de rând, cu orele. În teorie, autospecialele fără anvelope de iarnă ar trebui retrase. Reprezentanții sindicatului polițiștilor spun, însă, că practic ele patricipă la misiuni.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Polițiștilor: Lipsa de logistică, lipsa de autoturisme în activitățile operative curente obligă polițiștii de multe ori să folosească aceste autoturisme neechipate corespunzător.

Nici la Poliția Locală situația nu este cu mult diferită.

Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt Poliția Locală Iași: Da, luni într-adevăr nu au fost dotate toate autoturismele cu anvelope de iarnă, acestea au fost retrase, au stat în curtea instituției.

Șoferii spun că e ciudat ca tocmai cei puşi să îi sancţioneze nu respectă legea şi sunt şi nevoiţi să stea la rând, la vulcanizări:

- Ar trebui să aibă un garaj care să se ocupe, nu să stea pe la rânduri pe la vulcanizări.

- Chiar am mai vrut o dată să schimb roțile și erau trei mașini de poliție aici.

- Și ei sunt oameni, asta este, dar pe toți ne-a cam luat prin surprindere.

Situația este aceeași și în județul Neamț. 20 la sută dintre autospeciale de poliţie nu au cauciucuri de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri