Medici de familie, verificaţi de Consiliul Concurenţei, pentru înţelegeri asupra unor tarife

Data publicării:
MEDICICONCURENTA 1

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat la Digi24 că verificarea va viza înţelegerile medicilor asupra unor tarife percepute pacienţilor.

Potrivit lui Chiriţoiu, nu se vor putea face verificări la toţi medicii sau la toate spitalele, ci se va aplica metoda eşantionului.

El a spus că analiza va dura şi va urmări să existe o anumită logică din punct de vedere organizatoric în acest sector de activitate.

La rândul său, Doina Mihăilă, preşeidntele Patronatului Medicilor de Familie a spus la Digi24 că este vorba despre adeverinţe medicale sau certificate prenupţiale, care nu sunt acoperite de Casă şi pentru care unii medici nu cunosc de ani de zile că trebuie taxate.

„Sunt nişte tarife minime obligatorii, sunt tarife recomandate, sunt mulţi medici care nu ştiu cât să ia, nu au ştiut ani de zile că aceste tarife se plătesc, le-am explicat că orice fel de activitate medicală nesuportată de Casă trebuie taxată, pentru că altfel intră la categoria evaziunii fiscale. O adeverinţă pentru angajare e între 10 şi 20 de lei, cost care include consultul şi eliberarea de adeverinţă. Aş sugera Consiliului Concurenţei să facă un control privind faptul că se fac înscrieri la medicul de familie în malluri, deşi legea spune că înscrierile se fac doar lşa cabinet, la un medic, pe numele lui, nu al unei clinici”, a spus Doina Mihăilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri