Medicii români își caută de muncă în străinătate la târgul de joburi

Data publicării:
medici

Salariile pe care le primesc medicii tineri care încep o viaţă nouă la mii de kilometri distanță de România sunt, în unele cazuri, şi de 10 ori mai mari decât leafa de 800 de lei, cu care abia pot trăi aici.

Salariul poate depăși, de cele mai multe ori, în Marea Britanie, 65.000 de lire pe an pentru un medic specialist cu minimum trei ani experiență, iar în Germania un rezident poate câștiga 3.500 de euro pe lună”, spune managerul unei companii de recrutare.

Chiar şi angajaţi cu zeci de ani de vechime în România vor să plece. Odată găsit locul de muncă dorit, încep să îşi completeze dosarul. Şi mai au de aşteptat apoi între patru şi opt luni momentul plecării.

Bilanțul făcut de angajatorii străini din domeniul medical arată că în ultimii ani, în topul preferințelor românilor sunt țări ca Norvegia, Canada, Arabia Saudită și Finlanda.

Interesul pentru Uniunea Europeană este din ce în ce mai scăzut. Din 2007 și până în prezent, peste 14.000 de medici au ales să profeseze în altă țară. Numai în 2012, România a pierdut mai mult de 2.400 de specialiști.

Târgul organizat la Bucureşti este cel mai mare din Europa, iar in zilele următoare se desfăşoară în alte șapte orașe mari din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri