Video Mikey Hash, despre fata agresată în Târgu Jiu: Am fost victima bullying-ului. Este o agresiune psihică. Preiei ce vezi acasă

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Alexandru Hash
Mihai Alexandru Hash. Foto: Mihai Alexandru Hash/ Facebook

Vlogerr-ul Mihai-Alexandru “Hash”, cunoscut drept „Mikey Hash”, spune, la Digi24, că a fost o victimă a bullying-ului în trecut și că în acest fenomen este vorba în principal despre agresiunea psihică, și mai puțin fizică. Acesta spune că, printre factorii care duc la o situație precum fata bătută în Târgu Jiu de către alte trei fete, se află și educația primită de la părinți și faptul că, de acasă, copilul preia atitudinile pe care le vede.

„Când mă uit la imagini, îmi crește pulsul, îmi bubuie capul. Sentimente groaznice mi-a stârnit și, din păcate, amintiri din copilărie, nefaste. Inclusiv eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia nu-i spunea bullying, ci pur și simplu o marți proastă, cu ghinion. Nu erau așa de mediatizate cazurile de bullying. Înțeleg psihologia unei victime ale unei astfel de agresiuni și înțeleg cât de groaznică poate fi o astfel de situație și cum îți poate rămâne în cap și în comportament și în caracter ani buni de acum în colo.

Nu este o dominație fizică, pentru că nu îți este neapărat frică că persoana care te-a agresat este mai mare ca tine și te-ar putea bate. Este o agresiune psihică. Te domină psihic. Pentru că ești slab psihic, cedezi acestei agresiuni”, a declarat Mihai Alexandru.

Vlogger-ul consideră că o serie de factori contribuie la perpetuarea unor astfel de incidente.

“Știi sigur că nu te poți baza pe părinții tăi dacă mergi acasă să le spui, că nu e prima oară când se întâmplă și ai mai fost acasă să spui și nu s-a întâmplat nimic. Este o stimă de sine scăzută, respectul față de tine este la pământ, bineînțeles, pentru că altfel n-ai da voie nimănui să se apropie de tine.

Integritatea ta fizică n-ar trebui violată de absolut nimeni. E un lucru pe care orice părinte ar trebui să i-l spună copilului după ce învață să vorbească. N-are voie nimeni și n-are nimeni dreptul să se atingă de tine în niciun fel. În cazul în care se întâmplă așa ceva, îmi spui mie”, a afirmat acesta.

Citește și: Fată de 14 ani, una din agresoarele tinerei din Târgu Jiu, reținută pentru 24 de ore în Centrul de Arestare Preventivă

El consideră că ceilalți copii sunt “îngrijorător de agresivi”.

„Mi se pare un fenomen din ce în ce mai vizibil, pe de o parte, și cred că este în creștere. Văd pe internet prin modul în care se exprimă copiii aceștia. Se grăbesc să dea sentințe capitale pentru o greșeală pe care ai făcut-o, sau să-ți comenteze sau să-și dea cu părerea despre viața ta.

Astfel de lucruri nu au justificare pentru a agresa o altă persoană”, a spus Mihai Alexandru.

Vlogger-ul mai consideră că mare parte din vină în astfel de cazuri o au părinții.

“Mi se pare greu să nu iei atitudine într-o astfel de situație. Era acel băiat care a stat și s-a uitat. Acesta este un viitor bărbat pe care o familie va trebui probabil să se bazeze, care va avea responsabilități și va trebui să dea exemplu pentru copiii lui.

Mare parte din vina în astfel de cazuri o au părinții. Educația primordială o primești acasă. Exact ce vezi acasă, aia preiei, valorile, comportamentul părinților tăi, nemulțumirile lor. Modul în care ești tu ca și copil reflectă ce părinți ai”, consideră el.

Acesta a spus că, pentru mulți, pentru a căpăta încredere în propria persoană, de ajutor este consilierea psihologică.

“Ulterior, după ce am reușit să cultiv încrederea în mine - și cariera pe care o am m-a ajutat un pic la cultivat încrederea în mine – am început să-mi reanalizez întâmplări și faze pe care le pățisem în copilărie și am reușit să trec peste, am realizat de unde se trag. A fost un exercițiu de introspecție. Însă nu cred că oricine este atât de introspect. Cred că e nevoie să consulte un medic specialist de multe ori, un psiholog”, a declarat Mihai Alexandru Hash.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...