O zonă rezidențială răsare lângă laserul de la Măgurele

Data publicării:
centru magurele

În jumătate de an, investitorii britanici au ridicat zece blocuri. Spun că au vrut să ofere locuinţe la preţuri rezonabile pentru savanţii care lucrează la Institutul pentru Fizică Pământului de la Măgurele şi pentru cei care vor fi angajaţi să facă studii la cel mai puternic laser din lume.

„Este extraordinar că suntem implicaţi în acest proiect de la Măgurele, unde se face istorie cu proiectul ELI (cel mai puternic laser din lume – n.r.), că avem fantastica oportunitate să păşim pragul acestui oraş”, explică Richard Cope, investitor britanic.

În complexul realizat cu banii britanicilor, o garsonieră costă 20.000 de euro, iar un apartament cu patru camere nu trece de 70 000 de euro. Primii cumpărători au intrat astăzi în noile case.

„E minunată (noua casă – n.r.) şi ce să zic, după atâtea luni de aşteptarea, chiar ne bucurăm că în sfârşit ne-am îndeplinit visul şi suntem foarte fericiţi”, spune proprietarul, Irina Leonte.

Inaugurarea complexului are loc în contextul în care investitorii străini, mediul de afacei în general, au criticat, zilele acestea, în termeni duri politica fiscală a Guvernului Ponta.

„În general creşterile de taxe nu sunt bine văzute nicăieri, nu vorbim doar de România aici”, a spus Liviu Buzilă, şeful secţiei comerciale din cadrul Ambasadei Marii Britanii.

Autorităţile îşi pun mari speranţe că laserul de la Măgurele va atrage şi alte investiţii şi va duce la apariția multor locurilor de muncă. Proiectul paneuropean cu o valoare totală de peste 350 de milioane de euro ar putea concentra, potrivit estimărilor oficiale, investiţii de un miliard de euro şi ar putea crea 13.000 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri