(P) Încotro se îndreaptă amenajările exterioare în 2021? TREND-ul în construcții de terase pentru HoReCa, cu pergole retractabile

Data actualizării: Data publicării:
Sun Leader, pergole retractabile pentru terase horeca 1280 x 720

2020 a fost un an plin de provocări pentru toți administratorii locațiilor comerciale și HoReCa din România. Activitatea din interiorul restaurantelor sau hotelurilor a fost puternic afectată de pandemia COVID-19, iar locațiile frecventate cândva de turiști au supraviețuit din umbră. Ca răspuns al acestui șoc economic, o mare parte dintre ei își îndreaptă acum atenția către amenajările exterioare. Care este trendul în 2021? Construcțiile de terase, spații exterioare amenajate cu pergole retractabile și soluții anexe de acoperire și închidere prind acum avânt.

Pentru a putea supraviețui încă unui ciclu economic inevitabil, mulți administratori de locații au decis să-și adapteze spațiile sau chiar activitatea. Astfel, în timp ce acomodarea la un hotel se poate face încă în interior în condiții speciale, relaxarea și socializarea au loc acum pe terasă. Iar acest lucru este posibil datorită unor soluții moderne, adaptabile și sigure precum cele oferite de Sun Leader.

Așa cum toate industriile au avut parte în timp de evoluție și reinventare, la fel s-a întâmplat și cu industria construcțiilor și reamenajărilor spațiilor exterioare. Acum, când vorbim despre o terasă nu mai vedem doar un acoperiș simplist sau câteva decorațiuni care să epateze la prima vedere. Ci despre soluții adaptate spre o utilizare pe termen lung, în orice condiții.

Astfel, companii specializate din acest domeniu precum Sun Leader, oferă ca variante de acoperire noile pergole retractabile, un trend actual al teraselor.

Ce sunt aceste pergole retractabile, și ce beneficii aduc spațiilor de terase?

Un acoperiș retractabil.

În ziua de astăzi, când schimbările meteorologice sunt tot mai bruște și imprevizibile, terasele trebuie să fie pregătite să protejeze clienții. În acest scop au fost gândite aceste pergole cu acoperiș retractabil, care se pot deschide și închide la nevoie. Realizate din materiale ușoare dar rezistente (structură de aluminiu și acoperiș din membrană PVC), acestea protejează terasele de soare, ploaie, vânt puternic și zăpadă.

Vin la pachet cu accesorii precum sisteme de iluminare, pentru o atmosferă mai plăcută pe terasă, senzori și control electric. Avansul tehnologiei în sfera construcțiilor face ca până și acoperișurile de terase să fie automatizate. Și nu oricum, ci cu motorizare de ultimă generație și control prin aplicație mobilă de la distanță.

Pentru ca terasa să poată funcționa și în sezonul rece, mulți dintre beneficiarii unor astfel de proiecte cu pergole retractabile au optat și pentru închideri laterale cu sticlă glisantă. Nume sonore precum Domeniile Jidvei, lanțul fast-food Dabo Doner sau restaurantele Mesopotamia și-au accesorizat terasele cu sisteme culisante cu sticlă. Din cauza situației pandemice, existența unor spații deschise este extrem de importantă – iar locațiile care se adaptează au numai de câștigat.

Considerate niște construcții ușoare, temporare și demontabile, de cele mai multe ori nici nu este necesară obținerea unei autorizații pentru astfel de soluții de reamenajări exterioare. Prin urmare, alegerea unei pergole retractabile în defavoarea unei construcții fixe este mai avantajoasă.

Sun Leader poate deveni și partenerul tău în amenajarea terasei, dacă vrei să te alături trendului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri