Percheziții după ce mai multe persoane au primit ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciul este de 1,1 milioane lei

Data actualizării: Data publicării:
perchezitii
Sursa: captură video

Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, percheziţii pentru a destructura o rețea care se ocupa cu falsificarea documentelor de angajare. În baza acestor acte false, 15 persoane ar fi beneficiat în mod ilegal de indemnizaţie de creştere a copilului și au indus în eroare Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, a judeţului Argeş şi a judeţului Teleorman. Prejudiciul se ridică la circa 1,1 milioane de lei.

Astfel, marți dimineață polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, pentru a destructura o rețea infracțională specializată în falsificarea unor documente de angajare, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

„Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, din anul 2023 și până în prezent, 15 persoane fizice ar fi indus în eroare reprezentanții Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, a județului Argeș și a județului Teleorman și ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizații pentru creșterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcția și remunerația primită”arată comunicatul de presă al Poliției Române.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit lunar, în mod ilegal, indemnizații cuprinse între 4.000 și 6.500 de lei și au prejudicat astfel bugetul agențiile locale de plăți și inspecție socială cu aproximativ 1.100.000 de lei.

La sediul IGPR, vor fi aduse 15 persoane cercetate pentru înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală și dispunerii de măsuri corespunzătoare.

La activități participă și polițiști ai serviciilor de investigare a criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, mai spune sursa citată.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ilinca Simion, prinsă cu minciuna! Adevărul despre soţia lui George Simion, trecutul şi studiile urmate
Digi FM
George Simion, comentariu deplasat despre Nicușor Dan: “Aveți un candidat pe care-l susțineți. E autist...
Pro FM
Sean Penn rupe tăcerea după ce Madonna l-a numit „iubirea vieții ei”: „Nu ne-a luat mult să realizăm adevărul”
Film Now
Dakota Johnson, sinceră ca niciodată: „A iubi pe cineva e cel mai înfricoșător și frumos lucru!” Actrița are...
Adevarul
Un medic urolog explică de câte ori pe zi e normal să mergi la toaletă, în funcţie de vârstă
Newsweek
Ce se întâmplă cu pensiile pe luna iunie? Guvernul face anunțul așteptat de 4.900.000 pensionari
Digi FM
Eugen Cristea, după moartea soției sale, actrița Cristina Deleanu: “O durere sfâșietoare. Nu a suferit mult...
Digi World
"Nu e de glumit. Intoxicația cu apă poate fi fatală!". Primele simptome și ce să faci dacă o persoană se...
Digi Animal World
Acest câine are un nume absolut hilar: „Mama mea refuză să-mi plimbe câinele pentru că numele lui e prea...
Film Now
Cum arată partenerul ideal pentru Sofía Vergara: „Să aibă la fel de mulți bani ca mine sau mai mulți, altfel...
UTV
Salma Hayek, pe coperta Sports Illustrated Swimsuit 2025: „Am aproape 60 de ani, nici nu mi-ar fi trecut prin...