Planul autorităţilor pentru cel de-al doilea centru expoziţional ca mărime din ţară, nefolosit timp de cinci ani

Data publicării:
centru

12 milioane de euro au fost investite în cele cinci pavilioane de 55 de mii de metri pătraţi. Timp de 5 ani, spaţiile uriaşe au găzduit un revelion, o petrecere şi o tabără de pictură. Anul trecut, fostul director a venit cu ideea să transforme locul într-o piaţă de desfacere a produselor asiatice. „Sunt şanse ca acest centru să se pună pe picioare numai prin activitate economică comercială”, a spus Florin Brăgău, fost director al centrului.

O societate românească a închiriat deja pentru 5 ani toate cele 5 module pe care le va pune la dispoziţia firmelor asiatice. „Investitorul care a semnat contractul are legături cu camerele de comerţ din China şi Hong Kong”, a spus Romulus Bulacu-vicepreşedinte CJ Vâlcea.

Până acum, pentru centrul expoziţional se cheltuiau 100.000 de euro pe an, pentru întreţinere. Locuitorii din Călimăneşti speră că situaţia se va schimba şi vor avea şi locuri de muncă.

Activitatea de bază a acestui oraş este turismul şi sigur că ne interesează orice activitate care poate aduce plus valoare”, a spus Vasile Scîrlea, viceprimar Călimăneşti. Centrul expoziţional este deţinut de Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Călimăneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri