PSD și PNL au început colaborarea la Primăria Capitalei. Firea și Burduja au convocat ședință pentru deblocarea bugetului

Data publicării:
nicusor dan gabriela firea sebastian burduja
Gabriela Firea, președintele PSD București, și Sebastian Burduja, președintele PNL București. Foto colaj: Inquam Photos (George Călin/ Malina Norocea)

Organizațiile PSD și PNL din București s-au întâlnit marți în ședință comună în care au stabilit colaborarea în Consiliul General al Municipiului București. Liderii celor două organizații, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni, au decis convocarea unei ședințe extraordinare a CGMB, vineri, „pentru a debloca situația din Capitală”. Cele două partide vor depune amendamente comune „la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan”.

„Prioritatea PSD și PNL București este scoaterea orașului din impasul în care a fost dus chiar de primarul general. Astăzi a avut loc prima ședința comună PSD București și PNL București în care s-a stabilit colaborarea în Consiliul General al Municipiului București. Adoptarea bugetului Capitalei și deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ținute la sertar de primarul general Nicușor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureșteni. 

Astfel, liderii celor două organizații municipale, doamna Gabriela Firea și domnul Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, au decis convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri 22 martie, ora 10:00. 

Pentru a debloca situația din Capitală, PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan.

Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv  200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel - Autostrada A1.

PSD București și PNL București își dau mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, arată un comunicat de presă comun PSD - PNL.

Consilierii Primăriei Generale a Bucureștiului din PNL, USR și PMP au discutat, săptămâna trecută, despre bugetul Capitalei care este blocat la vot. Cele trei partide au analizat proiectele din buget și au concluzionat că există posibilitatea de a redistribui fonduri în valoare de peste 700 de milioane de lei pentru prioritățile orașului: apă caldă și căldură, respectiv transport public, conform PNL București. PNL, USR și PMP, împreună cu primarul Nicușor Dan, și-au exprimat angajamentul ca până luni să identifice soluții pentru completarea sumelor necesare serviciilor publice de până la 1 miliard de lei.

Nicușor Dan îl acuza anterior pe Sebastian Burduja că nu votează proiectul de buget al Capitalei din cauza alegerilor de anul acesta. „Consider că acest blocaj e afectat de perioada pre-electorală, același buget l-am propus în 2023 și s-a votat și în 2022. Nu văd care e diferența”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24. Burduja îl contrazice și susține că în realitate nu există un dialog cu edilul Capitalei.

Coaliţia de guvernare formată din PSD și PNL a decis luni să mergă cu candidați comuni la București, atât pentru funcția de primar general, cât și pentru primarii de sector, consiliul general și cele locale. Medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar, va fi prezentat drept candidatul comun pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri