Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu noi proteste

Data publicării:
metrou piata victoriei - metrorex.ro

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii de la metrou iau în calcul declanşarea unor proteste de stradă, care ar putea începe cu pichetarea Ministerului Transporturilor, anunţă Mediafax.

Liderul sindical a declarat că deocamdată nu se pune problema unei greve la metrou, întrucât aceasta nu poate fi declanşată atâta timp cât există un contract colectiv de muncă în desfăşurare. În schimb, a adăugat Ion Rădoi, avocaţii vor analiza dacă o eventuală grevă ar putea fi declanşată în contextul nerespectării contractului aflat în vigoare.

Zilele când ar urma să aibă loc pichetările şi marşul de protest vor fi anunţate după obţinerea autorizaţiilor de la Primăria Municipiului Bucureşti.

Potrivit lui Ion Rădoi, angajaţii de la metrou sunt nemulţumiţi că nu au beneficiat de nicio majorare salarială, deşi în Contractul Colectiv de Muncă, încheiat în noiembrie 2013, este prevăzută modificarea grilei de salarizare cu indicele de creştere a preţurilor începând cu 1 ianuarie 2014.

O altă nemulţumire a sindicaliştilor este legată de înaintarea unui proiect de hotărâre de guvern care prevede transferarea Metrorex la Primăria Capitalei, în condiţiile în care autoritatea locală, susţin ei, nu ar avea fonduri pentru preluare.

Ion Rădoi susţine că acest transfer al Metrorex ar avea în spate "interese pentru controlul investiţiilor şi pentru alte proiecte".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri