Tinerețe fără bătrânețe. Psihologul, trainer în performanță

Data publicării:
medalie

La numai 10 ani, Daniel Dobre se antrenează aproape în fiecare zi, câteva ore, la bazin, chiar dacă e frig afară. Scopul? Vrea să fie cel mai bun!

Cu toate că este foarte muncitor și talentat, până în această vară, Dani nu reușea să facă față emoțiilor dinaintea unei competiții.

După 3 ani de astfel de blocaje, mama l-a dus pe Dani la psiholog, unde a învățat să își controleze emoțiile înainte și în timpul fiecărei competiții. Iar rezultatele bune nu au întârziat să apară. La primul mare concurs, Dani a și luat o medalie.

Dacă Dani a avut nevoie să treacă peste emotivitate pentru a da ce-i mai bun din el, alții au nevoie să fie puși în toate situațiile posibile pentru a face același lucru. De exemplu olimpicii internaționali. Ce face exact diferența între doi tineri inteligenți și muncitori? Răspunsul? Pregătirea lor psihică. Pentru început, elevilor li se întocmește o fișă, după care psihologul lucrează cu fiecare în parte.

Horia are 17 ani și merge la olimpiadele internaționale de fizică și matematică de când era mic. Anul acesta a obținut premiul al treilea la națională și medalia de argint la Olimpiadă internațională din Rusia. El știe ce trebuie să facă pentru a ieși în evidență, mai ales că toți adolescenții care participă la olimpiade sunt la fel de deștepți.

Când se pregătesc pentru concurs, unul dintre exercițiile pe care olimpicii le fac are legătura cu capacitatea de concentrare.

În plus, olimpicii fac simulări înainte de concursurile internaționale. Pentru că acestea au loc în alte țări, deci fusul orar, clima și alimentația sunt diferite, ei se antrenează și în ceea ce privește adaptabilitatea organismului la acele condiții.

Cât de greu este drumul spre performanță a simțit pe pielea ei și Mădălina Gîdiuță, proprietara unui lanț de grădinițe din Capitală. Primii păși i-a făcut tot alături de psihologul Elvira Alexandrescu.

Pentru a atinge performanța nu este nevoie doar de un IQ ridicat, ci și de o inteligenţă emoțională pe măsură. Asta înseamnă că un om are o capacitate ridicată de a găsi în interiorul său rezolvările cele mai eficiente la provocările din jurul lui. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri