Video Șoferul unei autoutilitare, filmat în timp ce blochează traficul pe Valea Prahovei și aruncă deșeuri în râul Azuga

Data actualizării: Data publicării:
basculanta care deverseaza deseuri in rau
O autoutilitară de mare tonaj a blocat traficul de pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, ca să descarce deșeuri. Foto: Captură Digi24

Gest revoltător al unui şofer pe DN1. În plină zi, acesta a aruncat resturi din construcţii direct în râul Azuga. În imagini se poate vedea cum o autoutilitară de mare tonaj a blocat traficul de pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, ca să descarce deșeurile. Întreaga operațiune ilegală a durat mai puțin de un minut și jumătate. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24 că nu există nicio sesizare în acest caz, însă a fost demarată o anchetă pentru a identifica basculanta și șantierul de unde provin deșeurile.

"Nu am primit nicio sesizare, dar am deramat deja o anchetă pentru a identifica mașina care a transportat și deversat deșeurile. Amenzile ajung până la 20.000 de lei, dar importantă e măsura complementară de confiscare a acelei basculante. Încercam să găsim basculanta, să găsim șantierele, pentru a vedea de unde se transportă deșeurile din acea zonă și să-i sancționăm pe cei care au făcut acest lucru. 

Întrebat cum poate fi stopat acest fenomen, prin care deșeurile sunt aruncate pe câmpuri, la marginea orașelor, pe șoselele de centură, șeful Gărzii de Mediu a precizat că este esențială implicarea autorităților locale. 

"Primăriile ar trebui să se implice mai mult, e un bussiness profitabil să transformi aceste deșeuri în materie primă și includerea lor în lucrările de infrastructură, așa cum se întâmplă în restul Europei. Nu inventăm noi roata. Din păcate, nu am văzut decât foarte firav și zona privată implicându-se în refacerea infrastructurii cu aport din această zonă, a deșeurilor provenite din demolări, nu am văzut nici primăriile.  Iar în mod normal, primăriile ar trebui să găsească soluții, mai ales în zona rurală și în orașele mici", a precizat Octavian Berceanu, la Digi24.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri