Soluții diplomatice, din 1880. Aniversarea care leagă, azi, România și Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
andrew noble
Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, mesaj la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice Foto: captură TV

Sunt 140 de ani de când Regatul Unit a deschis la Bucureşti prima legaţie condusă de un ministru plenipotenţiar. Relaţiile diplomatice dintre cele două state sunt chiar mai vechi, dar au devenit oficiale la 20 februarie 1880, când reprezentantul diplomatic al Reginei Victoria i-a prezentat ministrului român de externe nota de recunoaştere a României ca stat independent. Actualul ambasador al Marii Britanii, la Bucureşti, Andrew Noble, a vorbit pentru Digi24 despre această sărbătoare.

Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București: „20 februarie 2020 este o zi foarte importantă în viaţa mea, dar şi în viaţa ţărilor noastre. Cu 140 de ani în urmă s-au stabilit relaţiile diplomatice între Regatul Unit şi România, după independenţa României, în 1877. Aceste relaţii au cunoscut nişte zile, chiar nişte ani foarte dificili în trecut, dar astăzi este o bază pentru dezvoltarea relaţiilor noastre între oameni, între guverne şi între ţările noastre. Vă urez o sărbătorire a acestei relaţii, foarte frumoasă! Mulţumesc.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri