Un avion TAROM care decolase spre Antalya s-a întors la București după 30 de minute de zbor

Data actualizării: Data publicării:
Aeronavă TAROM în zbor.
Avion TAROM. FOTO: Profimedia Images

Un avion TAROM care decolase vineri dimineață de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu destinația Antalya a revenit la sol după doar jumătate de oră de zbor pentru verificări tehnice.

ACTUALIZARE 10.00 Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei TAROM, a declarat că aeronava decolase spre Antalya și la scurt timp echipajul cockpit a primit "o indicație neconformă".

"După ce a fost analizată acea indicație, s-a decis revenirea la bază pentru alte investigații tehnice care trebuie avute în acest caz. Avionul a aterizat în siguranță.

Au fost efectuate mai multe verificări, s-a decis debarcarea pasagerilor, specialiștii departamentului tehnic au verificat indicația neconformă. După investigațiile departamentului tehnic al TAROM s-a decis reluarea zborului. Nu a fost cazul de o problemă tehnică.

S-a decis reîmbarcarea pasagerilor. Aeronava va decola spre destinație și va ajunge cu o întârziere de o oră și jumătate.

Nu a existat niciun pericol pentru pasageri, ei au fost informați constant de echipaj și de comandant", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, la bord sunt 189 de pasageri și niciunul nu a renunțat la zbor.

"Vor ajunge în siguranță în Antalya, dar cu o întârziere de o oră și jumătate.

Se întâmplă astfel de situații, nu e ieșit din comun, mai ales când e sezon estival și toate zborurile sunt la foc continuu. Orice fel de indicație de acest tip trebuie investigată, ca să nu fie disconfort pentru pasageri și pentru echipaj.

E vorba de o indicație neconformă care avea legătură și cu presurizarea cabinei, dar nu putem spune că vorbim de o depresurizare. Astfel de indicații se întâmplă să existe în aviație, chiar la acest tip de aeronavă această indicație se primește destul de des", a mai spus purtător de cuvânt al companiei TAROM.

Știrea inițială:

Este vorba despre zborul RO7531 București – Antalya, potrivit boardingpass.ro.

Piloții au decis să revină la București după doar 30 de minute de zbor. Avionul companiei TAROM a aterizat în siguranță pe aeroportului Henri Coandă la ora 08:25, la o oră de la decolare. Un reprezentant al companiei a confirmat pentru BoardingPass că avionul a revenit la București din cauză că un geam al cabinei de pilotaj s-ar fi fisurat.

Din cauza acestui incident, zborurile charter operate vineri de TAROM din Antalya spre Suceava, și retur, și Antalya – București vor avea, cel mai probabil, întârzieri, potrivit sursei citate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri