Un turist a căzut în gol, aproximativ 70 de metri, de pe Vârful Omu

Data actualizării: Data publicării:
Valea Bucşoiului
Valea Bucşoiului în luna august. Foto: carpati.org

Un bărbat a murit după ce a căzut duminică de pe Vârful Omu, spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri, conform unei informări a Salvamont Buşteni.

„Este vorba de un bărbat de aproximativ 56 - 57 de ani care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârful Omu, de undeva, a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri. Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa, în proporţie de 99% este decedat. Organizăm acum echipele să mergem spre locul accidentului”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni, citați de Agerpres.

Ulterior, după ce au confirmat decesul bărbatului, salvamontiştii au spus că operaţiunea de recuperare a trupului său va fi reluată luni, când la faţa locului va interveni şi un elicopter.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii, care au ajuns la locul accidentului, vor începe amenajarea amarajelor şi împachetarea şi asigurarea victimei, operaţiune care necesită multe ore de muncă, astfel că extragerea acesteia nu se poate realiza în condiţii de siguranţă pe timp de noapte.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri