VIDEO. Furtună puternică pe Autostrada Soarelui. Vijelii sunt așteptate și în alte zone din țară

Data actualizării: Data publicării:
Furtună pe autostradă, filmată din mașină.
Furtună puternică pe Autostrada Soarelui.

Furtună puternică pe Autostrada Soarelui. Un telespectator ne-a transmis că au fost probleme la km 112. Acolo au fost oprite în jur de 30 de mașini. Până la 18:30, județul Constanța este sub cod portocaliu de vreme severă.

Greta Gavrilă, jurnalist Digi24: Un cod portocaliu de tip nowcasting este la această oră valabil în mai multe localități din județele Constanța, Tulcea, Alba, Sibiu, Ialomița, Prahova și Ilfov. Au fost anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii puternice cu rafale ale vântului de 90 de km/h și grindină.

În plus, cantitățile de apă acumulate vor depăși 35 de l/mp.

De asemenea, până la miezul nopții în județele Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș sunt sub cod galben de inundații.

Un alt cod galben de furtuni va rămâne valabil până mâine dimineață la ora 6:00 în jumătatea sudică a țării, în Carpații Meridionali și Orientali.

De ploi nu scăpăm nici în zilele următoare. Luni și marți, vremea va fi instabilă în sud-est, sud și la munte, iar miercuri, vremea se va mai îndrepta, dar s-ar putea să mai cadă câțiva stropi de ploaie în zonele montane.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting Cod portocaliu de vijelii valabile pentru zone din judeţele Constanţa, Tulcea şi Sibiu în ora următoare.

În Constanţa (Ciobanu, Gârliciu, Saraiu, Horia, Vulturu) şi Tulcea (Topolog, Casimcea, Daeni, Ostrov) se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului. În Sibiu (Sibiu, Cisnădie, Sălişte, Răşinari, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneş, Orlat, Cristian, Şura Mare, Şura Mică, Poplaca) se vor semnala vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, grindină şi descărcări electrice.

Avertizări nowcasting Cod portocaliu de vijelii sunt valabile și pentru zone din judeţele Ialomiţa, Prahova şi Ilfov în ora următoare.

În Ialomiţa (Fierbinţi-Târg, Maia, Răduleşti), Prahova (Ploieşti, Brazi, Valea Calugarească, Bucov, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Blejoi, Poienarii Burchii, Berceni, Gorgota, Râfov, Draganeşti, Dumbrava, Balta Doamnei, Tinosu, Gherghişa, Olari) şi Ilfov (Gruiu, Afumaţi, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Ştefăneştii de Jos, Nuci, Grădiştea, Petrăchioaia, Dascălu) se vor semnala vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torenţiale care vor acumula peste 5 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri