VIDEO. Gabriela Firea, huiduită. A fost nevoită să plece de pe scenă, unde sosise împreună cu Simona Halep

Data actualizării: Data publicării:
firea arena nationala ganea inquam 4
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Gabriela Firea a fost huiuduită aproape la unison de cei 20.000 de spectatori, în momentul în care și-a făcut apariția pe scenă, alături de Simona Halep, la Arena Națională. A fost un moment jenant, iar edilul l-a simțit. I-a dat sportivei cheile orașului, a rostit câteva cuvinte și apoi nu a mai fost văzută între persoanele oficiale care au însoțit-o pe marea campioană. A ieșit de pe Arenă înainte de încheierea ceremoniei, moment în care huiduielile au fost și mai intense.

(VIDEO. Momentul în care Gabriela Firea intră în Arenă și urcă pe scenă alături de Simona Halep)

Gabriela Firea iese din Arena Națională, în huiduielile publicului:

Citiți și:  Reacția Gabrielei Firea după ce a fost huiduită pe Arena Națională

VIDEO. Reacţia Simonei Halep, când oamenii au început să huiduie pe Arena Naţională

firea arena nationala ganea inquam 4
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Striblea: Doamna Firea nu trebuia să se urce pe scenă

Jurnalistul Cătălin Striblea a comentat momentul la „Jurnalul de seară” de la Digi24 și a vorbit despre „dragostea cu autobuzul” care s-a văzut sâmbătă seara la mitingul PSD, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat luni seara pe Arena Națională, când mii de oameni au venit de bunăvoie să vadă o campioană.

Cătălin Striblea:  „Aia e marea diferență între cele două momente, moment care din punctul meu de vedere, spulberă și mitingul PSD: dacă o să consideri că pe acest stadion se află un eșantion reprezentativ din populația Bucureștiului, probabil, la cum arată 25.000 - 30.000 de oameni, cred că e un sondaj sociologic foarte bun, dar atenție! el nu măsoară nici performanța doamnei Firea, nici traficul din oraș, nici ce face PSD-ul zilele acestea, măsoară de fapt ceea ce a ajuns politicianul român astăzi”, spune Cătălin Striblea. În opinia lui, doamna Firea trebuia să se abțină, să aibă rezervă, să nu se suie pe acea scenă, pentru că fata asta (Simona Halep - n.r.), dincolo de bunul ei simț funciar, în care spune sigur că eu sunt româncă - uite ce imagine, cum împarte cupa asta cu toată puștimea asta, ce vrei lucru mai frumos de la o sportivă?

Dar fata asta n-a fost ajutată de România, fata asta este o investiție privată a familiei Halep. Sigur că România a contribuit cu o parte de educație, cu o parte din terenuri, cu niște oameni de treabă aflați în jurul ei. Sigur că nu cădem chiar așa în absurd să spunem bă, chiar n-are nicio treabă, uite și mesajul ei: sigur, pe aici nu prea le avem noi cu sportul, nu prea ne dezvoltăm, nu suntem bine organizați, dar eu sper în continuare că poate copiii voștri vor face tenis, poate altă mama Halep, alt tata Halep și vor avea doza asta de nebunie, pentru că este o doză de nebunie aici. Dl. Halep și-a dus copilul pe un drum unde reușește, la nivelul ăsta, doar unul dintre un milion, adică fata asta se putea accidenta, putea să nu fie la cel mai bun nivel vreodată, sigur, putea să trăiască decent din tenis, dar nu era musai să fie o campioană mondială. De-asta lucrurile țin de familie, tenisul în general e pe creații individuale, statul contribuie în general la sporturile de echipă, dar n-ai un sistem de selecție, n-ai un sistem de bază, nu l-ai ajutat nici pe Năstase când a avut ocazia să facă bazelele alea.

firea simona scena ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Interesant și momentul cu Ilie Năstase. Ilie e un geniu, dar el e tipul ceălălalt de geniu, el e excentric, după trei beri, a sărit la poliție...cineva a încercat un pic la început să-l huiduie și pe el, după care l-au aplaudat, pentru că Ilie e Ilie.

Gabriela Firea a fost huiduită pentru că nu avea ce să caute acolo. Ca politician, însă, dă dovadă de un stomac absolut admirabil. Eu nu cred că nu și-a închipuit așa ceva, dacă nu și-a închipuit, e o greșeală, pentru că știi cu ce te confrunți, deși să eviți un astfel de moment e foarte greu - dar asta trebuie să le fie învățătură de minte politicienilor. Nimeni nu zice ca dna. Firea să nu fi fost aici, dar trebuia să-l lase pe omul care coordona ceremonia să facă toate aceste lucruri, să rostească câteva cuvinte, după care să-i dea cheia orașului, să-i spună mulțumesc și bună seara și cred că s-ar fi terminat destul de ușor toată treaba asta.

Lumea a taxat cele două modele de dezvoltare din România. Și asta a zis: măi, oameni buni, cum veniți voi aici cu tot ce reprezinți  - că n-a fost numai pentru doamna Firea, a fost și penru domnul Dragnea, și pentru domnul Orban, și pentru dl. Iohannis și pentru mulți, mulți alții care s-au perindat ani de zile în funcțiile alea. Firea a fost acum paratrăsnetul pentru toți. Lumea a zis: măi, doamnă, măi, ce cauți tu aici, lângă fata noastră, care e ca o lumină de curată? Pe aceeași scenă! Și mai și zici ceva! Nu că a rostit cuvinte, că de rostit cuvinte trebuie să le rostească, de-aia sunt politicieni acolo, dar ideea de a sosi împreună cu ea, fără a face un pas în spate pe mine aia m-a surprins. Las-o, domnule, să pășească prima, să pășească singură, las-o să vină cu taică-su, cu maică-sa, care-s autorii acestei performanțe, până la urmă!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri