VIDEO. Hoții români care au dat peste 100 de lovituri în Belgia și au adunat o pradă de 500.000 €. Ce s-a descoperit la ei acasă

Data publicării:
bandă hoți Belgia
FOTO: Poliția Română

După o perioadă de aproape 4 ani de zile, în care membrii unei bande de spărgători din România ar fi comis peste 100 de furturi din locuinţe în Belgia, la începutul anului 2020, poliţiştii belgieni care investigau cazurile au început cooperarea cu poliţiştii români de investigaţii criminale.

Schimburile de informaţii astfel desfăşurate au condus la formularea şi transmiterea, în luna iunie 2020, de către Judecătoria de Primă Instanță din Eupen la D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală a unui ordin european de anchetă care să ajute la documentarea şi soluţionarea cazului din Belgia în dosarul penal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În fapt, este vorba despre infracţiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat reținute în sarcina unor cetățeni români, domiciliați în județul Buzău, care, în perioada martie 2016 - 2020, ar fi comis peste 100 de furturi (de unde ar fi sustras printre altele şi motoare de bărci, scule electrice, obiecte de grădinărit, biciclete, mașini-unelte, scule pentru pescuit, mașini și tractoare de tuns iarba), prejudiciul total fiind de aproximativ 500.000 de euro.

La data de 8 septembrie 2020, în judeţul Buzău, a fost organizată o acţiune, în cadrul căreia poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale a I.G.P.R. şi cu participarea a doi poliţişti de caz din Belgia, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 11 percheziţii domiciliare la 9 locuinţe şi 2 societăţi comerciale, unde existau indicii că persoanele în cauză ar fi transportat şi depozitat o parte dintre bunurile provenite din infracțiuni.

De asemenea, au fost audiate 10 persoane (dintre care 4 martori), în vederea continuării investigațiilor împreună cu autoritățile belgiene.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul criminaliştilor, poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai altor structuri din cadrul I.P.J. Buzău.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate peste 130 de bunuri, dintre acestea stabilindu-se deja că unele provin din furturile comise pe teritoriul Belgiei (unelte, biciclete, scule pentru pescuit etc.).

Bunurile recuperate au fost deja trimise în Belgia, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate sau clarificarea situaţiei lor.

Investigaţiile comune continuă, desfăşurându-se activităţi de urmărire penală în cadrul cooperării judiciare internaţionale sub coordonarea D.I.I.C.O.T.

Destructurarea acestui grup infracţional este o activitate prioritară pentru Poliţia Română şi Poliţia Belgiană în cadrul proiectului EMPACT – OPC, fiind o acţiune de interes la nivel european prevăzută în planul operaţional anual 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...