VIDEO. Noi imagini cu Cherecheș după fuga din țară. A fost filmat în timp ce își cumpăra cele două cartele pentru telefon, în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
catalin chereches intr-un magazin
Cherecheș a fost filmat în timp ce își cumpăra cartele dintr-un magazin din Budapesta. FOTO: Captură video Digi24

Apar noi detalii în cazul fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Au fost făcute publice imaginile care îl surprind pe fostul edil în timp ce își cumpără cele două cartele pentru telefon, dintr-un magazin din Ungaria, pentru a putea vorbi fără să fie localizat.

Imaginile au fost primele indicii prețioase, care i-au dus pe polițiștii români și pe cei maghiari pe urmele lui Chereches, și surprind momentul în care fostul edil a decis să-și cumpere cartele noi pentru a lua legătura cu rudele lui din Germania, doar că a făcut o greșeală care l-au dus pe polițiști direct la el. A folosit același telefon, care era deja în baza de date a autorităților, motiv pentru care a putut fi localizat rapid.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a spus, în urmă cu câteva zile, la Digi24, că acela a fost momentul în care polițiștii români au putut să plece pe urmele lui și să ia legătura cu omologii lor din Ungaria, Austria și Germania, astfel încât Cherecheș să fie capturat în Germania, înainte de a se îmbarca într-un tren cu destinația Italia.

În prezent, Chereches este încarcerat într-un penitenciar din Germania, în așteptarea procedurilor de extrădare. A refuzat procedura simplificată de extrădare, semn că ar putea dura câteva săptămâni sau poate chiar luni până vom avea o decizie a justiției germane în cazul său.

 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri