Zborurile regulate între Braşov şi Budapesta vor începe din toamnă

Data publicării:
avion
Coreea de Nord și-a redeschis granițele după o perioadă lungă de restricții, din cauza pandemiei de Covid-19. FOTO: Profimedia Images

Cursele regulate de pe Aeroportul Brașov-Ghimbav spre Budapesta vor începe din toamnă, au anunțat operatorii aeroportului, potrivit hirado.hu.

Administratorii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav au anunțat care vor fi noile destinații din viitor. Printre ele se numără și Budapesta.

„Budapesta este şi ea o destinaţie pentru care există certitudinea deschiderii zborurilor, începând cu această toamnă”, au adăugat administratorii.

Levente Magyar, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunțat în iulie că se va lansa o linie directă Budapesta-Brașov și că decizia va permite zboruri zilnice din capitala Ungariei către un aeroport din apropierea Ținutului Secuiesc.

De asemenea, compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că va opera zboruri din Brașov. Printre destinații se numără Londra, iar din septembrie și Dortmund.

Aeroportul Internațional din Brașov a fost deschis oficial pentru zboruri pe 15 iunie cu o cursă simbolică București - Brașov. Este primul aeroport nou construit în ultimii 50 de ani. Investiția totală a fost de aproape 140 de milioane de euro.

Aeroportul Brașov are 10 ghișee de check-in, o pistă de 2.800 de metri și un turn virtual de control al zborurilor. Terminalul aeroportului de la Brașov este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri