Zonele în care purtarea măștii va deveni obligatorie și în spațiile deschise. Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență

Data actualizării: Data publicării:
aglomerare de oameni cu masca
Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise, în zonele aglomerate și acolo unde se înregistrează un număr crescut de cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Acolo unde incidenţa infectărilor e sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare. Când incidenţa depăşeşte 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la plecarea de acasă până la revenirea acasă”, a precizat Raed Arafat.

Măsura obligativității portului măștii în spațiile deschise a fost deja luată în mai multe localități sau chiar județe din România.

Tătaru a adăugat că s-a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Arafat a anunțat de asemenea că evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus.

Pe de altă parte, CNSU a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri