Bărbat din Galați, plasat sub control judiciar după ce a înjunghiat doi câini, dintre care unul a murit

Data actualizării: Data publicării:
câine cu lacrimi în ochi
Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat din judeţul Galaţi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a înjunghiat doi câini pentru că i-ar fi rănit o oaie. Unul dintre câini a murit.

Potrivit IPJ Galați, la data de 10 octombrie, în jurul orei 13,00, Secţia 5 Poliţie Rurală Rădeşti a fost sesizată de o femeie de 46 ani, din satul Folteşti, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că un consătean ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit celor doi câini ai săi, din rasa ciobănesc caucazian, în urma cărora unul dintre aceştia a fost ucis.

La scurt timp după sesizare, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au deplasat la faţa locului, în apropierea unei stâni de oi, care aparţine reclamantei, unde au constatat că faptele sesizate se confirmă.

"Cei doi câini i-ar fi rănit o oaie cu o zi înainte şi bărbatul a decis să îşi facă dreptate în acest fel. A chemat câinii la el, şi pentru că îl ştiau au venit la el să se joace, şi i-a injunghiat", precizează informarea transmisă de către IPJ Galaţi, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

În urma activităţilor investigative efectuate de poliţişti, precum şi a probatoriului administrat în cauză, la data de 3 noiembrie, bărbatul de 39 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, unde s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cel in cauză, pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri