Cod roșu și cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în mai multe județe din țară

Data actualizării: Data publicării:
ploi torentiale
Cod roșu și cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în mai multe județe din țară. FOTO: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni după-amiaza, mai multe avertizări nowcasting Cod roșu și portocaliu de averse torenţiale şi grindină pentru localităţi din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Gorj.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare nowcasting Cod roşu de averse şi grindină, valabilă până la ora 16.30 în zona de munte a judeţului Caras-Severin.

La peste 1.800 m, se vor semnala averse care vor acumula peste 40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de mici dimensiuni. În zona avertizată s-au cumulat peste 50 l/mp.

De asemenea, potrivit ANM, până la ora 16:40, în zona de munte a judeţului Mehedinţi, respectiv zona de munte a localităţilor Orşova, Baia de Aramă, Eşelniţa, Ponoarele, Isverna, Podeni, Dubova, Sviniţa, Obârşia-Cloşani, dar şi în judeţul Caraş-Severin, în Berzasca, se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

De asemenea, până la ora 16.30, în judeţul Gorj, la Tismana şi Padeş, vor fi averse torenţiale care vor acumula peste 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri