Corpul de Control face verificări la INSP. Instituția precizează că nu are atribuţii de administrare a platformei de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
tableta in care sunt introduse datele despre vaccinare
Programări în platforma de vaccinare pentru imunizarea anti-Covid. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Corpul de Control al prim-ministrului desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei, potrivit unei precizări de presă transmisă, joi, de Guvern.

Potrivit precizării, controlul are loc ca urmare a sesizărilor primite în cea ce priveşte siguranţa sistemelor informatice gestionate de INSP, informează Agerpres.

Controlul ar avea legătură cu un atac informatic la registrul electronic național de vaccinare și nu cu scandalul recent privind persoanele care au fost vaccinate în afara platformei.

De altfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat joi că nu are „atribuţii şi drepturi” de administrare a platformei de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

Într-un comunicat, INSP aminteşte că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit sursei citate, orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităţilor publice locale şi/sau a unităţilor sanitare.

„Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât Institutului Naţional de Sănătate Publică, cât şi STS, pentru a le asigura funcţionalitatea”, afirmă INSP.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri