Alimentele care se strică mai repede dacă le țineți în frigider

Data actualizării: Data publicării:
frigidere

Sănătatea noastră depinde și de calitatea produselor pe care le mâncăm, aşa că trebuie să fim atenţi la locul în care le depozităm. De exemplu, alimentele ţinute în frigider nu vor rezista neapărat mai mult. Dimpotrivă. Unele chiar se pot strica mai repede.

Începem cu roşiile, care nu trebuie ţinute în frigider niciodată pentru că îşi pierd din gust. În plus,vor deveni moi şi apoase. Cel mai bine stau la temperatura camerei şi rezistă până la 3-4 zile. În aceeaşi categorie intră şi dovleceii.

Cartofii păstraţi la rece, în schimb, vor transforma mult mai repede amidonul în zahăr. De aceea, trebuie depozitaţi în pungi de hârtie în spaţii întunecate, dar aerisite. Nu cumpăraţi niciodată cartofii în pungi de plastic, ci în saci de plasă. Ambalajele reţin umiditatea şi vor grăbi stricarea lor.

Usturoiul ţinut in frigider va mucegăi mai repede, iar dacă aţi avut obiceiul să păstraţi şi ceapa în acelaşi loc, este momentul să renunţaţi. Din cauza umezelii, se poate strica. Atenţie! Niciodată nu o puneţi lângă cartofi, pentru că ambele produse se vor altera mai repede.

Dacă vă place să folosiţi ierburi aromatice proaspete atunci când gătiţi, trebuie să ştiţi că cel mai bine se păstrează într-un vas cu apă, în bucătărie. În frigider, leuşteanul, pătrunjelul, busuiocul sau mărarul vor absorbi mirosurile din jur şi se vor ofili mai uşor. Şi cafeaua preia mirosul din frigider, aşa că o să piardă din aromă.

Nu lăsaţi bananele în frigider pentru că se pot înnegri repede şi îşi vor pierde aroma. Ţineţi-le la temperatura camerei, iar ca sfat, înfăşuraţi-le cozile cu staniol pentru a rezista mai mult. Şi avocado trebuie tratat la fel. Dacă vreţi să se coacă mai repede, puneţi-l într-o pungă de hârtie alături de o banană.

Şi painea ar trebui să stea departe de temperaturile reci, pentru că se va usca mai repede. Cât despre untul de arahide, poate fi păstrat la rece dacă îl faceţi în casă. În schimb, cel cumpărat din magazin poate fi ţinut în cămară.

Mierea poate fi păstrată foarte bine la temperatura camerei. La frigider, produsul natural va zaharisi şi va fi mai greu de întins pe pâine. Acesta este singurul dezavantaj.

Nici locul uleiurilor nu este în frigider, pentru că pot deveni vâscoase. Păstrate însă prea mult timp în cămara, vor râncezi. Singurele care pot sta la frigider sunt uleiurile din nuci, pentru că au un termen de valabilitate mai scurt decât al celorlalte sortimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...