Doi tineri au fost reținuți pentru că ar fi simulat 15 accidente rutiere, ca să ia bani de la asiguratori

Data publicării:
doua masini avariate
Credit foto: Guliver/Getty Images

Doi tineri din Sibiu au fost reținuț pentru 24 de ore, după ce ar fi simulat 15 accidente rutiere, ca să ia bani de la asiguratori. Escrocii ar fi folosit în total 5 mașini, scrie Ora de Sibiu. În decurs de 5 luni, cei doi ar fi încasat din asigurări peste 120.000 de lei.

Cei doi bărbați, de 25, respectiv 28 de ani, ambii din județul Sibiu, au crezut că vor scăpa neprinși. 

"Din cercetările efectuate s-a reținut faptul că, în perioada iulie – decembrie 2022 (...) ar fi simulat implicarea în mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, pe raza județului Sibiu și ar fi formulat cereri de despăgubiri în scopul obținerii unor sume de bani din partea societăților de asigurări”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În nici 5 luni, prin presupusa activitate infracțională, s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 120.467 de lei, arată datele de la dosar.

Ca să probeze acuzațiile, oamenii legii au făcut, miercuri, 5 percheziții domiciliare în Sibiu și în Șelimbăr, la locuințele suspecților. Mai multe mijloace de probă, documente și telefoane au fost ridicate, iar cei doi tineri au fost duși la Poliție.

În urma audierilor și a probelor adunate, polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați pentru 24 de ore. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune privind asigurările.

 

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri