Dosar penal pentru trei bărbați care au bătut un câine în Dâmbovița. Riscă până la 5 ani de închisoare

Data publicării:
masina de politie
Foto: Poliția Română

IPJ Dâmbovița a deschis un dosar penal pe numele celor trei bărbați, care au bătut cu bestialitate un câine. Oamenii legii s-au autosesizat după ce imaginile în care animalul este lovit în repetate rânduri cu un lemn au devenit virale. Cei trei localnici din Şotânga sunt cercetați pentru rănirea cu intenţie a animalelor și riscă până la 5 ani de închisoare.

Imaginile în care mai mulți localnici lovesc un câine au fost surprinse sâmbătă în comuna Şotânga, județul Dâmbovița, spun polițiștii. Trei indivizi sunt filmați în timp ce lovesc cu un lemn un câine. Secvențele de o cruzime greu de imaginat au fost publicate pe rețelele sociale de reprezentanții Asociației Kola Kariola.

Atenție! Urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional! 

La doar câteva ore de la publicarea imaginilor, polițiștii au început cercetările și au anunțat că au deschis dosar penal.

"La data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la apariţia în mediul online a unor imagini în care un exemplar canin ar fi fost lovit. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Şotânga, care, la data de 19 noiembrie a.c., ar fi lovit un câine", transmite IPJ Dâmboviţa, citat de Agerpres.

Cei trei sunt cercetați pentru rănirea cu intenţie a animalelor, faptă prevăzută de lege cu 1 până la 5 ani de închisoare sau amendă. Între timp, câinele bătut a fost transportat cu o ambulanță veterinară la un cabinet din București, unde primește în continuare îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanților asociației care i-a salvat viața, animalul ar fi, la rândul său, foarte agresiv și ar fi fost bătut de localnici din răzbunare, după ce a omorât, în aceeași zi, un alt câine.

Marius Chirca, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor "Kola Kariola": "Imaginile pe care le-ați văzut la noi pe FB nu sunt complete. Aceeași vină o au și proprietarii câinelui, de altfel un câine extrem de agresiv cu alți câini. Pe stradă a fost o luptă între câini. Bine, asta nu e scuză. Acei oameni așa au considerat că trebuie să-i despartă și să-l ucidă pe câinele care ataca pentru că a creat probleme multe. E un câine agresiv, în momentul de față e la noi în clinică și gândiți-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă era un om, un copil. Clar acel câine reprezintă un pericol și trebuie sancționați și proprietarii".

 

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri