28 de candidaţi pe un loc la concursul organizat de Corpul de control al premierului

Data actualizării: Data publicării:
Childcare and Education To Be Key Election Issue
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Corpul de control al prim-ministrului anunţă că pentru cele șase posturi vacante scoase la concursul anunţat în aceasta vară şi care se desfăşoară joi s-au înscris 190 de candidaţi, din care 172 au depus dosare complete, fiind astfel 28 de candidaţi pe un loc, potrivit News.ro.

Childcare and Education To Be Key Election Issue
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

”Interesul crescut pentru aceste poziţii arată două aspecte benefice. Pe de o parte, faptul că activitatea Guvernului şi a Corpului de control este apreciată pozitiv, mai ales de către tineri, care vor să se alăture echipei de lucru a Executivului. Pe de altă parte, această competiţie crescută se va reflecta în selectarea unor oameni profesionişti, bine pregătiţi profesional, care se vor alătura echipei noastre”, consideră Mircea Valentin, şeful Corpului de Control al primului-ministru, citat într-un comunicat.

Pentru cele 6 posturi au fost depuse dosare astfel: 71 candidaţi pentru Direcţia Control companii de stat, debutant; 32 candidaţi pentru Direcţia juridică şi administrativă, debutant; 13 candidaţi pentru Direcţia juridică şi administrativă, principal; 21 candidaţi pentru Compartimentul documente clasificate, principal; 35 candidaţi pentru Compartimentul documente clasificate, superior.

Executivul menţionează că interesul manifestat pentru acest concurs a putut fi observat şi în cazul altor acţiuni ale Guvernului, precum stagiile sau programele de colaborare organizate la nivelul administraţiei publice centrale. În acest sens, pentru Programul Oficial de Internship din 2016 şi-au depus candidatura 7.430 de persoane pentru cele 200 locuri disponibile, din care 1.000 de candidaţi şi-au exprimat interesul de a ocupa cele 19 poziţii de stagiari la nivel de guvern, iar restul în alte autorităţi publice.

De asemenea, programul GovIT a atras 3.200 de candidaturi pentru cele 100 de poziţii de voluntari şi cele 10 burse oferite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri