90% dintre români îşi cumpără maşina cu credit

Data publicării:
13042013 masini credite

Alegerea unei maşini care să aibă un raport calitate preţ mulţumitor nu este uşoară. Dar alegerea unei forme de împrumut se poate dovedi chiar şi mai grea.

Dobânzile diferă foarte mult de la o bancă la alta, dar şi în funcţie de creditul ales: credit auto sau credit de nevoi personale luat pentru achiziţia maşini.

Dobânda este mult mai atractivă în cazul unui credit auto decât în cazul unui credit de nevoi personale. Şi asta o putem spune şi prin prisma garanţiilor care totuşi există în cazul unui credit auto versus credit de nevoi personale. Însăși mașina este o garanție”, a explicat Cătălin Negescu, dealer auto.

Dar un cost mai redus impune şi anumite condiţii. Doar trei bănci finanţează integral maşina printr-un credit auto, restul băncilor cer un avans minim de 15 - 20% din valoarea maşinii. În plus, prin credit auto se poate cumpăra doar o maşină nouă sau o maşină cu o vechime de cel mult doi ani.

Totuși, e o piață destul de dezvoltată, secundară, de maşini second hand, care sunt achiziționate prin credite de nevoi personale”, a completat Anca Bidian, broker de credite.

Creditul de consum are de altfel şi mai puţine restricţii.

Omul accesează un credit, dispune de niște bani și atunci poate să îi utilizeze așa cum dorește dumnealui”, a mai spus Cătălin Negescu.

Nu trebuie să achite avans, prezintă mai puţine acte, şi nu i se pune gaj pe maşină.

Clienţii din start sunt proprietarii autovehiculului, un alt avantaj este acela că nu sunt obligaţi să încheie asigurarea CASCO”, a afirmat George Sonu consultant vânzări.

Cei care apelează însă la această sursă de finanţare trebuie să ştie că în cei cinci ani de plată a creditului vor da înapoi băncii cu până la 50% în plus faţă de împrumutul luat, din cauza dobânzilor şi a comisioanelor percepute de bancă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri