A. Videanu îi va da în judecată pe V. Ponta și pe semnatarii raportului Corpului de Cotrol în cazul Hidroelectrica

Data publicării:
26032013 20m 20videanu 20hidroelectrica-56949

Îl voi da în judecată pe Victor Ponta din nou pentru calomnie, dar de data aceasta îi voi da în judecată pe toți semnatarii raportului Corpului de Control la Hidroelectrica pentru reaua credință cu care au întocmita cest raport și care din punctul meu de vedere reprezintă un abuz fără precedent al statului asupra cetățeanului”, a declarat Adriean Videanu, membru al Biroului Permanent Național al PDL.

Potrivit lui Adriean Videanu, cei care au întocmit raportul au introdus și încadrări juridice ale faptelor comise, ceea ce, din punctul său de vedere, este „inacceptabil”, pentru că aceastea nu pot fi făcute decât de justiție.

„Din punct de vedere economic, actualul premier și actualul Guvern au dat o lovitură fără precedent sistemului energetic din România, cu atingere masivă asupra siguranței naționale, și aici mă refer la siguranța energetică”, a mai comentat democrat – liberalul.

Traseul acuzațiilor

În 20 martie, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a reacționat față de acuzațiile premierului, care susținuse că sume din prejudiciul creat la compania Hidroelectrica, pe vremea când Adriean Videanu era ministru al Economiei, ar fi ajuns în buzinarele sale și ale PDL.

„În ceea ce priveşte Hidroelectrica, în mandatul meu, compania a fost condusă de cel mai bun manager, paradoxal, membru al PSD, dar care a făcut din Hidroelectrica o companie puternică şi profitabilă. Ce a făcut Victor Ponta când a venit la putere? Prin deciziile luate, a adus Hidroelectrica în pragul falimentului. Victor Ponta, nu vei scăpa de plata pagubelor produse prin intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. Aşa cum nu vei scăpa de plata banilor pe care i-ai furat de la complexele energetice Turceni şi Rovinari. Pe cei interesaţi de hoţiile lui Victor Ponta, şi mă gândesc inclusiv la DNA, îi îndemn să studieze declaraţiile de avere ale acestuia din anii 2006-2007-2008-2009. Hoţiile lui sunt evidente”, a afirmat Adriean Videanu.

Victor Ponta anunțase, în 20 martie, că raportul Corpului de Control al Guvernului va fi trimis către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Din raport ar rezulta că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro, a anunţat azi premierul Victor Ponta. Primul ministrue a apreciat că banii au ajuns „pe la Videanu şi PDL” şi trebuie recuperaţi.

Aceste date veneau la nouă luni după ce premierul anunțase verificări ale contractelor și îl acuza pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, că ar fi aprobat exporturile de energie sub preţul pieţei.

„Administratorul special are o mulţime de procese, pe care, din fericire, le câştigă, cu băieţii deştepţi şi cu reprezentanţii băieţilor deştepţi de la Hidroelectrica. În ultimii patru ani, nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a întâmplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care sigur îl vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi, să vedeţi cum sub semnătura ministrului Videanu, a secretarului de stat Tudor Şerban, Hidroelectrica şi bugetul României au fost prejudiciate de sute de milioane de euro. Evident că banii ăştia acum sunt pe la domnul Videanu şi pe la PDL, dar trebuie recuperaţi şi trebuie traşi la răspundere penală cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro”, le-a spus miercurea trecută Victor Ponta miniştrilor.

Contracte reziliate cu „băieții deștepți”

În 20 iunie anul trecut, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, îi dădea replica primului ministru al României, Victor Ponta, la declarațiile cu privire la contractele privind sectorul energetic din timpul mandatului său.

Adriean Videanu a organizat atunci o conferință de presă pentru a-și susține poziția referitoare la acuzațiile actualului premier, Victor Ponta. Primul ministru a susţinut, în 19 mai, că fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, ar fi aprobat exporturile de energie sub preţul pieţei.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţădin iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvenţă fiind contractele directe.

Contractele directe de vânzare a energiei de către Hidroelectrica, la preţuri mult sub media pieţei, au fost încheiate în perioada 2001-2003, prelungite ulterior şi reziliate sau renegociate anul trecut. Beneficiarii contractelor directe erau în 2010 companiile Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galaţi, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT România, Electrica, Salrom, CHN Petroşani şi CLMB Pationar Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...