Femeile, tot mai prezente în afaceri

Data actualizării: Data publicării:
femei de afaceri premiate

România stă bine în clasamentul european atunci când vine vorba despre femeile manageri. Aproape 40% din posturile de manager din ţară sunt ocupate de femei, ușor peste media Uniunii Europene. Poveştile doamnelor de succes din România sunt adunate acum şi în „Top 50 femei în afaceri” şi premiate în cadrul Galei Women in Economy.

Prezenţa femeilor este tot mai puternică în mediul economic din România. Din cei aproape 1 milion patru sute de mii de oameni de afaceri români, o treime sunt femei. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, din 2014 până anul trecut, numărul femeilor antreprenor a crescut cu 21%. Portalul de business banii.net a alcătuit un top 50 femei de afaceri din moment ce povestea lor poate să fie inspiraţie pentru tânăra generaţie.

Camelia Șucu, antreprenor: „Fiecare dintre noi avem câte o poveste cu un parcurs , cu multe obstacole, fiecare obstacol însemnând lecţii de viaţă, lecţii de afaceri”.

Liliana Aghiorghicesei, antreprenor: „Poate că este rodul celor 30 de ani de activitate de când sunt antreprenor. Ajută foarte mult şi dovedeşte că nu întâmplător o femeie şi-a luat viaţa în mâini, într-o perioadă în care nimeni nu credea în potenţialul feminin”.

Ciprian Mailat , managing director „Capital”: Criteriile au fost destul de dure, să zic. Am avut de optat pe mai multe paliere: o dată ne-am uitat la doamnele care au afaceri, la rezultatele financiare, la numărul de angajaţi, la implicarea socială şi bineînţeles la notorietate”.

Anca Vlad, fondatoarea celui mai mare unui lanţ farmaceutic din România, apare prima în topul femeilor de succes din România.

Anca Vlad, fondatoarea unui lanţ farmaceutic: „Lumea afacerilor este o lume a bărbaţilor şi pentru a performa în această lume trebuie să vedem ce fac ei bine pentru a face şi noi la fel şi ce fac ei mai puţin bine, pentru a-i putea depăşi făcând noi bine acele lucruri”.

Pe lângă femeile care s-au asociat într-o afacere sau au deschis propria firmă, sunt alte aproape 170 de mii de doamne care lucrează pe cont propriu, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din totalul persoanelor fizice autorizate. Potrivit unui studiu recent, femeile antreprenor din România au vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani, studii superioare şi experienţă în business dobândită în principal de la companiile pentru care au lucrat în trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri