Business Club. Crește consumul de carne de pui la nivel mondial

Data publicării:
carne de pui
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Carnea de porc este cea mai consumată în momentul de faţă. Datele Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că producţia de carne de porc va trece anul acesta de 114 milioane de tone. Dar producţia de pui avansează mai repede şi ajunge la 106,4 milioane de tone.

Puiul câştigă teren pentru că este mai ieftin de produs, ciclul de creştere este scurt şi nu face subiectul unor restricţii religioase. Costurile de producţie din America şi din Brazilia, cei mai mari producători de carne de pasăre, sunt cu 30 la sută sub cele din Europa şi China.

Carnea de vite abia depăşeşte pragul unei producţii de 68 de milioane de tone, iar cea de ovine e foarte redusă - circa 14 milioane de tone.

În total, producţia de carne în acest an este de 308 milioane de tone. Anual circa 57 de miliarde de animale sunt sacrificate pentru carne. La ea se adaugă şi o producţie de 162 de milioane de tone de peşte, cu 3 la sută mai mult faţă de 2012.

Aceleaşi date mai arată că în ţările dezvoltate consumul de carne pe cap de locuitor se apropie de 80 de kilograme pe an, de peste două ori mai mult decât consumul din ţările în curs de dezvoltare. Consumul de carne din ţările emergente creşte de la an la an, în vreme ce în ţările industrializate avansul este tot mai redus. Media la nivel global este de circa 43 de kilograme de carne pe an.

Deşi rămân la niveluri istorice, preţurile la carne au început să scadă din a doua jumătate a anului trecut. Tendinţa se menţine şi acum, aşa că producătorii de carne şi de pui trebuie să găsească soluţii pentru a-şi optimiza profiturile

Se estimează că în 2050 consumul global de carne, fără peşte, va ajunge la uriaşa cantitate de 456 de milioane de carne. Ar însemna o creştere de 50 la sută. Este o creştere pusă sub semnul întrebării de consumul uriaş de resurse pe care-l va presupune creşterea animanelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum se calculează corect întreținerea la bloc și ce poți face dacă suma ți se pare prea mare
Digi FM
O solistă de muzică populară și soțul ei, acuzați că au furat dintr-un magazin. "Fiul meu m-a sunat plângând...
Pro FM
t.A.T.u, din nou pe scenă după 20 de ani. Reacțiile, extrem de dure: „Au spus că nu se suportă. Oare au rămas...
Film Now
Filmul horror care l-a impresionat chiar și pe Stephen King: „M-a atins complet”. Autorul spune că rar i se...
Adevarul
„Simt cum pierd neuroni când aud de inepțiile ăstora...” Reacția românilor, după ce doi foști membri POT, soţ...
Newsweek
Care pensionari au contribuit cel mai mult la pensie? În ce ani au muncit? Cum pot lua bani în plus
Digi FM
O solistă de muzică populară și soțul ei, acuzați că au furat dintr-un magazin. "Fiul meu m-a sunat plângând...
Digi World
Cum să-ți învingi atacurile de panică. Trucul de 15 secunde care calmează instant anxietatea, recomandat de...
Digi Animal World
Luptă acerbă între doi lei. Imaginile cu fiarele sălbatice mușcându-se au devenit virale
Film Now
Sylvester Stallone, coleg de platou cu fiica sa cea mică. A avut sfaturi pentru Scarlet, dar a ajuns să...
UTV
Naomi Hedman, reacție neașteptată despre fostul ei iubit Andrew Barabancea. „Nu știu cine este!”