Business Club. De ce a fluctuat leul în ultimele zile

Data publicării:
curs euro 5007474-Mediafax Foto-Razvan Chirita-2

Cotațiile diin România au reacționat astăzi la vești de ieri, căci joi piața a fost închisă și a fost o mișcare de recuperare. Ieri au fost publicate date despre șomajul american, în funcție de care rezerva federală a spus că va calibra tiparnița de bani, iar datele au fost foarte bune. Cel mai redus nivel din 2007, combinat cu o știre despre producția industrială americană de astăzi, a ieșit o presiune pentru valutele din regiune.

Economiștii spun deja că în septembrie, adică destul de repede, Fed-ul american va umbla la cantitatea de bani pe care o aruncă în piață și asta va pune presiune de curs cam peste tot în lume.

Cei de la Saxo Bank aveau un titlu inspirat al raportului lor recent: „Așteptându-l pe Godot”, aluzie la piesa lui Samuel Becket. Un Godot care tot nu venea, Godot în acest caz fiind decizia Rezervei americane de a mai opri din banii ieftini. Ei se pare că umbra lui Godot se conturează. Oricum va fi o restrângere treptată a emisiunii de bani, dar efectul se va resimți în timp. În o concluzie, un pericol de depreciere serioasă a leului nu există.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri