Care sunt regulile noi pentru bonurile fiscale

Data publicării:
2103bonuri-56128

Asta, în limita a o sută de euro. Până acum, era suficientă ştampila benzinăriei pe bon, alături de numărul maşinii alimentate. Ca de fiecare dată când apar modificări fiscale, comercianţii află ultimii.

Măsura Ministerului de Finanțe a intrat în vigoare încă de acum o săptămână. Angajații benzinăriilor însă nu au aflat că bonurile fiscale trebuie mai nou sa aibă imprimat și codul unic de înregistrare al firmei cumpărătoare.

Noile reguli îi obligă pe comercianţi să-şi adapteze softul caselor de marcat, aşa încât acestea să scrie codul unic de înregistrare al firmei cumpărătoare pe bonul fiscal. Asta înseamnă o grijă în plus şi cheltuieli suplimentare, cred specialiştii.

„Aspectul negativ este legat de costurile suplimentare pe care le vor avea de suportat cei care au case de marcat în momentul de față. Cred că ar fi varianta cea mai simplă aceasta de actualizare și vorbim aici de lanțurile de benzinării care au softuri destul de sofisticate pentru gestiune”, susține Emilian Duca, consultant fiscal.

Comercianţii care nu vor să modifice softurile caselor de marcat pot încă emite facturi scrise de mână - o variantă mai ieftină, dar şi mai greoaie. Aceleaşi măsuri urmează să fie aplicate şi de alte state europene. Partea bună este că patronii vor putea de acum deduce TVA şi pentru alte achiziţii făcute pe asemenea bonuri, în limita sumei de 100 de euro.

Orice comerciant poate să-şi adapteze softurile aparatelor de marcat electronice fiscale astfel încât să poată înscrie pe bonuri, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, codul de înregistrare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri