Cea mai mare companie aeriană din America de Sud și-a cerut falimentul

Data actualizării: Data publicării:
Avioane - Mfax

LATAM Airlines Group, cel mai mare operator aerian din American Latină, a cerut să intre în faliment sub capitolul 11 din Codul american al falimentului, informează CNN.

Rezervările, salariile angajaților, voucherele de zbor și operațiunile de marfă și pasageri nu vor fi afectate, potrivit companiei.

"Reorganizarea sub capitolul 11 din codul american al falimentului ne oferă șansa de a lucra alături de creditori și acționari pentru a ne reduce datoriile și a ne adresa provocărilor comerciale cu care noi, la fel ca alții din industrie, ne confruntăm", a anunțat LATAM. "Este foarte diferit față de conceptul de faliment din alte țări și nu este un proces de lichidare".

Roberto Alvo, CEO-ul LATAM, a spus că restricțiile de călătorie impuse în pandemia de coronavirus au fost principalul factor pentru această decizie.

Această reorganizare voluntară va include afiliații LATAM din Chile, Peru, Columbia, Ecuador și SUA.

LATAM este a doua mare companie aeriană din America Latină care intră în faliment în luna mai. Compania columbiană Avianca, una dintre cele mai vechi din lume, și-a cerut falimentul într-un tribunal din New York din cauza problemelor financiare provocate de coronavirus.

Editor web: V.M.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri