Cum va arăta economia în 2021? „Din al doilea trimestru al anului viitor vom simți mult mai dur efectele crizei economice”

Alegerile au trecut, iar ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru postul de premier. Cu doar câteva zile înainte de scrutin, Cîțu spunea că nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvară. Dar și că la anul nu vor fi majorate taxele.

Radu Burnete: „Dacă acest guvern reușește să stabilizeze finanțele publice, anul viitor economia românească va începe să-și revină”

Radu Burnete: Să fim onești. Românii își doresc multe servicii publice, cu o fiscalitate redusă. Nu le poți avea pe amândouă

Concediu pe lângă casă. Unu din doi români nu își permite să meargă în vacanță: „Marea am văzut-o doar la televizor”

Bate vântul în stațiunile de la mare, în timpul săptămânii. Cum încearcă hotelierii să atragă turiștii

Explicațiile ministrului Justiției despre tensiunile în coaliție. „Angajările de răspundere ar trebui să rămână într-o zonă mai redusă”

Tanczos Barna: „Cu pachetul de măsuri am scăpat de junk și de pericolul de «a nu ne da cineva pe caiet». E o certitudine”
Profesorul de economie Mircea Coșea a atras atenția la Digi24 că din al doilea trimestru al anului viitor vor simți mult mai dur efectele crizei economice.
Referindu-se la propunerea liberalilor ca Florin Cîțu să fie premier, Coșea a acesta are experiență în condiții de criză, dar că problemele importante sunt legate de modul în care vor fi rezolvate probleme vitale per ansamblu.
"Vom simți din al doilea trimestru al anului viitor efectele crizei economice într-o manieră foarte dură. Va trebui un guvern care să aibă un program coerent, care să ajungă la un consens pentru a rezolva aceste probleme. Văd că asta e dificil. Poziția pe care o are fiecare partid nu are nimic de-a face cu formarea unui guvern unitar.
Programele electorale sunt frumoase, eseuri care se discută, dar programele de guvernare sunt dure, au nevoie de termene, de finanțare corectă și de responsabilitate.
În condițiile în care intrăm într-o criză, acest consens e greu de realizat.
Parlamentul nu e chiar atât de favorabil unor măsuri de duritate de criză. Poziția AUR este neclară, nu e cu nimeni, e împotriva sistemului, PSD are problemele lui. După ce se va forma guvernul putem discuta ce ne așteaptă. Deocamdată, nu avem predictibilitate în economie, guvernul nu poate da OUG, nu e un consens pe marile probleme.
Florin Cîțu este atacat pe o singură direcție, că s-a împrumutat mult, dar în condițiile în care România a moștenit un buget deloc stabil la preluarea puterii de către liberali, apoi economia globală s-a blocat, împrumuturile nu puteau fi evitate. Dacă ne uităm la rezultate, România nu e atât de rău pe cât s-ar fi crezut, e la o mediană față de alte țări", a explicat Mircea Coșea.