Înainte să își suspende zborurile internaționale din cauza pandemiei, Qantas anunță o cursă record cu un avion Airbus

Data actualizării: Data publicării:
avion Qantas

Companiile aeriene își restrâng temporar activitatea din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de țări, însă înainte să își suspende zborurile operatorul aerian Qantas a anunțat un zbor record, pe faimoasa "Kangaroo Route", care face legătura între Australia și Marea Britanie încă din anii 1930, informează CNN.

Compania Quantas își va suspenda toate zborurile internaționale, începând cu finalul lunii martie, iar ultima cursă de la Sydney la Londra via Singapore va decola de pe aeroportul din Sydney pe 26 martie. În același timp, aeroportul de escală Changi din Singapore a interzis tranzitul pasagerilor începând din 24 martie. Astfel, pentru a putea efectua zborul, aeronava Qantas va decola din Sydney, va opri 90 de minute pentru alimentare în orașul Darwin din nordul Australiei, apoi va zbura neîncetat aproape 17 ore până la Londra.

Este prima dată când orașele Darwin și Londra vor fi legate printr-o cursă directă, deși orașul australian a fost în anii '30 un punct de escală pentru cursa aeriană originală Kangaroo Route, care dura 10 zile și avea 37 de opriri.

"Cursa dus-întors costa aproximativ 400 de lire sterline, echivalentul a salariului minim din acea perioadă pe doi ani, zborul fiind astfel rezervat celor bogați", declara în 2017 pentru CNN Geoffrey Thomas, redactor-șef al publicației AirlineRatings.

Ultimul zbor Qantas de la Londra la Sydney via Darwin va decola pe 27 martie și va ateriza ziua următoare.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri