Video Isărescu: Am fost recent în provincie, coloană după coloană. Nu prea arată nici a recesiune, nici a sărăcie, te orbesc farurile

Data actualizării: Data publicării:
mugur isarescu
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor din conferința de presă care a avut loc luni la Banca Națională, cu ocazia prezentării raportului privind prognoza inflației în România pentru sfârșitul de an și 2023. El a spus că pe drumurile României „nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.)”, ci „consumul e mult mai mare decât investițiile”.

„Așa cum arată lucrurile acum, suntem călare pe situație, ducem inflația în jos cât putem”.

Reporter: Mulți români au început să economisească în dolari.

„Riscul lor, opțiunea lor.

Sfatul nostru întotdeauna e să-și pună ouăle în 2-3 coșuri, și în lei, dolari, euro. Eu așa fac.

Am fost recent în provincie, coloană după coloană, și pe o parte și pe alta, nu e doar în București.

Nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.). Arată un singur lucru: consumul e mult mai mare decât investițiile. N-avem drumuri. Nu poți să-mi spui că sunt prea multe mașini, or fi, dar e o realitate, îți sare în ochi. Nu mai poți să privești, te orbesc farurile”.

Reporter: S-au înțeles băncile între ele pentru creșterea artificială a acestui indice?

„Am observat că «le-am luat telefoanele sa vedem dacă au vorbit, calculatoarele». Vorbesc, comunică între ei, ce să facă? Cum vreți să stabilească, prin semne, telepatii?”.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a transmis un avertisment, luni, în privința prețurilor la energie. „Nu e de glumă”, spune șeful băncii centrale, subliniind că majorările de tarife la gaze naturale și electricitate generează rapid un efect în lanț.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri