(P) 70% dintre companiile din România prevăd creșteri salariale în 2020

Data actualizării: Data publicării:
header_digi24

În timp ce 1% dintre angajatori prevăd scăderi salariale, trei treimi dintre companiile respondente la studiul Raportul Hipo.ro – Piața forței de muncă în 2020 consideră că salariile se vor mări.

Raportul a fost realizat în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020 și a adunat răspunsurile a 449 de companii de top din diverse industrii.

Crește interesul angajatorilor pentru specialiștii cu experiență

După ce pentru 3 ani la rând, distribuția joburilor în funcție de nivelul de experiență a fost consecventă, anul acesta apar primele schimbări. În timp ce procentul job-urilor pentru Juniori a rămas similar, observăm o scădere a pozițiilor pentru manageri de la 12% (2019) la 4%.

Cu toate acestea, angajatorii sunt extrem de optimiști în ceea ce privește recrutarea specialiștilor cu experiență, aproximativ jumătate dintre companii declarând că vor avea poziții disponibile pentru candidații cu peste 3 ani experiență.

Domeniul IT favorit din punct de vedere salarial și al numărului de joburi

Domeniile cu cele mai multe joburi disponibile. Pentru al doilea an consecutiv, IT Software este domeniul în care se vor face cele mai multe angajări. Acesta este urmat de Vânzări, Customer Support și Inginerie.

Cele mai mari salarii pentru Juniori sunt în domeniul IT Software, urmat de Vânzări și Inginerie. Fenomen care se explică și prin interesul companiilor de a recruta, în general, studenți sau absolvenți ai specializărilor cu profil tehnic și economic (Informaticî, Inginerie, Cibernetică, Contabilitate și Finanțe).

Candidatul anului 2020

Experiența de lucru anterioară este cel mai important criteriu din CV-ul candidaților, atât pentru juniori, cât și pentru profesioniști. În cazul candidaților entry-level aceasta se traduce prin stagii de practică, programe de internship sau job-uri part-time.

O noutate a Raportului, față de 2019 este criteriul “cunoașterea limbii engleze”, care a fost menționat de angajatori pentru toate categoriile de candidați, indiferent de nivelul de experiență.

Cele mai căutate abilități. Flexibilitatea și adaptabilitatea se află pentru al doilea an consecutiv în topul preferințelor recruiterilor atunci când vine vorba de abilități soft skills. “Estimăm o creștere a nevoii de angajați flexibili, care să reactioneze pozitiv la schimbare, având în vedere dinamica cerințelor de business” a declarat Roxana Brahasteanu, HR Director @ Sustainalytics pentru Raportul Hipo.ro.

Nevoia de acomodare a schimbărilor tehnologice poate fi observată și prin faptul că pe locul 3 s-a clasat capacitatea de învățare continuă, care a urcat 2 poziții față de anul trecut.

Raportul Hipo – Piața forței de Muncă în 2020 poate fi descărcat de pe hipo.ro și oferă informații despre schimbările apărute în piață, valoroase pentru orice candidat sau angajat din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...