Parlamentarii dau împrumuturi de milioane de euro

Data publicării:
bani euro-3

Topul aleşilor cu stare, dar şi cu dare de mână este condus de către deputatul PSD Sergiu Constantin Vizitiu. Cu o avere care cuprinde 13 imobile şi 11 terenuri, el a acordat împrumuturi de aproape 2 milioane şi jumătate de euro, ajutând 4 persoane fizice şi mai multe firme.

Sergiu Constantin Vizitiu este la primul mandat în Parlamentul României. A fost ales pe listele Partidului Democrat Liberal, dar în luna mai s-a înscris în UNPR.

În rândul senatorilor, cel mai generos creditor este senatorul UDMR, Verestoy Attila. Potrivit declaraţiei sale de avere, acesta a acordat împrumuturi de peste 1,6 milioane de euro mai multor societăţi comerciale. Potrivit declaraţiei sale de avere, el deţine 85 de hectare de teren, patru apartamente, trei case şi peste 11 milioane de euro în conturi.

În top îl regăsim şi pe senatorul independent Sorin Roşca Stănescu. Aflat la primul mandat, cu investiţii de aproape 300 de mii de euro în bijuterii şi obiecte de artă, el a ajutat mai multe societăţi comerciale cu împrumuturi. Valoarea lor depăşeşte un milion de euro.

Din rândul doamnelor cu stare, alese în Parlamentul României şi care nu îşi lasă prietenii la greu, se remarcă Doina Tudor - senator PNL.

Cu o avere care cuprinde 12 terenuri şi 10 imobile, inclusiv în Belgia, Turcia şi Statele Unite ea împrumutat persoane, dar şi firme cu sume de peste 720 de mii de euro.

Topul aleşilor care au dat împrumuturi de peste o jumătate de milion de euro se încheie cu deputatul PNL, Marin Anton.

Proprietar a şapte imobile şi a circa 200 de hectare de teren, el a acordat cu împrumut circa 583.000 de euro. Legea îi obligă pe demnitari să declare împrumuturile cu valoare de peste 5.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri