News Alert Record istoric. Prețul petrolului american s-a prăbușit și este acum sub 0 pentru prima oară

Data actualizării: Data publicării:
sondă de petrol
Sursa foto: Getty Images

Prețul la petrol a scăzut la un nivel record, în condițiile în care cererea s-a prăbușit din cauza pandemiei de coronavirus, iar producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare, relatează CNBC. Este vorba de contractele viitoare (futures) dintre producătorii și comercianții de petrol.

ACTUALIZARE. Prețul s-a prăbușit la  -37,63 dolari per baril. 

ACTUALIZARE. Prețul petrolului american a ajuns la -7 dolari per baril. 

ACTUALIZARE. Prețul petrolului american a scăzut pentru prima oară sub 0.

ACTUALIZARE. Prețul barilului de petrol fluctuează puternic, atingând chiar și un minim de 0.10 dolari.

West Texas Intermediate (WTE), referința pentru SUA, a pierdut peste 98%, luni, cazând la nivelul de sub 1 dolar per baril, în condițiile în care există avertismente că spațiile de stocare vor fi pline în câteva săptămâni.

Carantina generalizată impusă în majoritatea economiilor lumii a micșorat masiv cererea de petrol, industria confruntându-se cu o criză majoră. Posibilitatea pentru prețuri negative în Statele Unite crește semnificativ, în aceste condiții, producătorii putând să plătească comercianții pentru a le lua petrolul și să evite, în acest fel, închiderea sondelor înaintea rivalilor lor.

Stephen Schork, editorul buletinului informativ „The Schork Report”, spune că se așteaptă ca spațiul de stocare din SUA să fie terminat în următoarele două săptămâni și a avertizat că, în țară, consumul de petrol scade accelerat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri